Uge 12 - 2020 
geninvester udbytter

Aktiefald åbner købsmulighed

Aktierne er faldet cirka 25 % den seneste måned. Det åbner en mulighed for en god langsigtet investering på et tilsyneladende attraktivt niveau.

Invester altid med lang horisont

Du bør kun investere i værdipapirer, hvis du investerer langsigtet. Og prøv ikke at gætte, hvornår det er bedst at købe, alt efter om du tror markedet vil falde eller stige.

Alligevel peger vi i Finanshuset i Fredensborg lige nu på muligheden for at investere i et aktiemarked på et attraktivt niveau. Det gør vi ud fra den generelle betragtning, at krisen slutter på et tidspunkt, og at økonomierne er stærke nok til at komme sig delvist inden for et års tid.

Stater og centralbanker pumper tusinder milliarder kroner ud som støtte til virksomheder for at dæmme op for fyringer og konkurser. Det gør det muligt for økonomierne at komme sig relativt hurtigt, når smittekrisen er aftaget tilstrækkeligt meget.

Det udelukker ikke yderigere fald i aktiekurserne, og det er stadig uklart, hvor lang perioden med usikkerhed og rykvise fald og stigninger bliver.

For dig betyder det, at har du midler, du ønsker at placere med en lang horisont, er aktiemarkedet attraktivt i øjeblikket. Men invester bredt og hold dig til store defensive aktier inden for tele, medical og fødevarer.

Få ro i maven når aktierne falder

Spred dine investeringer over tid

Det er med andre ord en fornuftig strategi at udnytte kursfaldet til at investere langsigtet lige nu. Vil du f.eks. investere 300.000 kr., kan du investere i portioner af 75.000 eller 100.000 kr. med 1-2 ugers mellemrum, – gerne på dage, hvor aktierne falder. På den måde får du placeret til en fornuftig gennemsnitskurs.

Har du brug for råd og vejledning om placering af yderligere midler på en måde, der spiller sammen med din nuværende portefølje, bør du kontakte en uafhængig investeringsrådgiver.

Få en uforpligtende samtale med en rådgiver

mar 21st, 2020 |