Uge 11 - 2020 
omlægge realkreditlån

Corona giver god mulighed for at omlægge lån

Forventede økonomiske konsekvenser af spredningen af coronavirus har sendt renterne i bund. Det giver dig gode muligheder for at omlægge obligationslån.

God mulighed for låneomlægning

Mens Coronavirussen har sendt aktiekurserne på rutsjetur mod bunden, har virussen derimod ført til stigende kurser på obligationer, hvilket har sendt renten ned i et rekordlavt niveau.

Det er godt nyt for dig, hvis du har fastforrentede lån i din bolig. Du har nu en oplagt mulighed for at omlægge obligationslån med rente på 2 % eller derover. Du kan i øjeblikket omlægge til et nyt lån med blot ½ % i pålydende rente. Kursen er lige nu cirka 98,2 for lån med afdrag eller lige over 97,2 for lån med 10 års afdragsfrihed.

Tid til at omlægge dit realkreditlån?

Bed om et lånetilbud

Du bør bede om et lånetilbud i din bank, hvis du har et lån på mere end cirka 750.000 kr., og du ikke regner med at flytte inden for de næste par år.

Du kan vælge at straks-opsige dit gamle lån og få omlægningen på plads hurtigt. Du kan også opsige dit gamle lån til indfrielse til juliterminen, hvilket i givet fald skal ske inden den 1. maj 2020. Vi anbefaler i så fald, at du indgår en fastkurskontrakt på det nye lån, så du låser din konverteringsgevinst.

Alternativet til et fastforrentet obligationslån er et lån med variabel rente. Udgør din gæld mindre end 60 % af boligens værdi, kan du som hovedregel få op til 30 års afdragsfrihed for både variabelt og fastforrentede realkreditlån.

Bed din bank om tilbud og beregninger på mulighederne. Er du i tvivl om, hvilket lån er bedst for dig, bør du kontakte din uafhængige økonomiske rådgiver.

mar 11th, 2020 |