Uge 09 - 2019 

Din ferie kan være i fare.

Ny ferielov kan gøre det besværligt at holde ferie, som du plejer næste år. Du kan få brug for at lave en særlig aftale om dine feriedage med din arbejdsgiver.

Den nye ferielov trådte i kraft d. 1. januar, men du mærker først forskellen til næste år i 2020. I 2019 fortsætter alt som sædvanlig bortset fra, at du måske skal gemme nogle feriedage og overføre dem til næste ferieår.

Det nye er, at du fremover kan afholde feriedagene efterhånden, som du optjener dem. Det skal gøre, at nyuddannede eller andre, der ikke har optjent ferie, ikke behøver at vente et helt år, inden de kan holde betalt ferie.

Læs om den nye ferielov

De nye ferieregler indfases med en overgangsordning. Fem til 30. april 2020 holder du ferie som du plejer. Fra 1. maj til 1. september 2020 kan afholde 16,7 feriedage, som du optjener i de første 8 måneder i år.

Det betyder, at du i 2020 kan få brug for at lave en aftale med din arbejdsgiver for at gøre din ferieplaner mulige. Den kan fx gå ud på, at du supplerer med feriefridage eller andre fridage eller at du flytter eller får feriedage på forskud.

Hvor meget bruger vi på sommerferie?

mar 01st, 2019 |