Ugens FiF: Tjek din selvangivelse

Har du tjekket din selvangivelse for 2013, eller er du én af de mange, som ikke lige har nået det endnu? Det er nemt at glemme, men der kan være penge at spare.

Tiden hvor den årlige selvangivelse dumpede ind af brevsprækken som et brev er forbi. Du skal selv huske at gå ind på SKATs hjemmeside med dit NemId og kontrollere, at oplysningerne er korrekte.

Frist til den 1. juli

Frem til 1. juli tager SKAT 3 procent i rente af din restskat indtil du betaler. Betaler du ikke inden 1. juli overføres beløbet blot til næste års skattebetaling, men nu med et yderligere fast tillæg på 5 procent. Du ender altså med at betale 3 plus 5 procent i rente på det beløb, du skylder.

Store og små beløb

Hvis du skylder restskat og rentetilskrivning og tillæg for mindre end 19.215 kroner overføres betalingen af dette blot til indkrævning via næste års skat, såfremt SKAT ikke får din indbetaling inden 1. juli i år.

Skylder du mere end 19.215 kroner bliver beløbet opkrævet i tre rater til august, september og oktober i år.

Et dyrt lån

Der gives hverken fradrag for rente eller tillæg. Med en rente og et tillæg svarende til samlet 8,0 procent er SKAT et relativt dyrt sted at finansiere den skyldige restskat.

Relaterede Nyheder