Uge 25 - 2020 
par overvejer testamente

Giv til godgørenhed og nedsæt boafgiften

Du kan spare boafgift for dine arvinger ved at testamentere penge til Læger Uden Grænser. Det er en fordel for både dine arvinger og den godgørende forening.

Mange opretter testamente for at tilgodese børn eller anden familie. Nogle giver gerne penge til godgørende foreninger for at hjælpe mennesker og skabe en bedre verden. Du kan gøre begge dele og samtidig spare boafgift for dine arvinger.

Arveafgift eller boafgift

De fleste kender den som arveafgift, men faktisk har den korrekte betegnelse i nogle år været boafgift.

Du betaler ikke boafgift af arv efter din ægtefælle. Har I boet sammen som samlevende i mere end to år er boafgiften 15 % af arv efter samlever. Livsarvinger (børn, børnebørn, oldebørn og adoptivbørn) betaler ligeledes 15 % i boafgift af arv efter forældre og bedsteforældre. Alle andre, søskende eller venner, skal betale en boafgift på hele 36,25 %.

Undgå boafgift på ratepensioner

Gør noget godt og sænk boafgiften

Du kan sænke boafgiften ved at testamentere en del af arven til en velgørende forening som fx Læger Uden Grænser eller Hjerteforeningen og lade den betale hele afgiften. På den måde reduceres boafgiften for de øvrige arvinger til 30 %, så de får 70 % af arven ud fremfor kun 63,75 %. Den velgørende forening får næsten 5 % af boet efter den afdøde.

Det giver dog mest mening for andre end livsarvinger, da disse som nævnt kun betaler 15 % i boafgift.

Derfor skal du alligevel skrive testamente

jun 17th, 2020 |