Uge 49 - 2012 

Har din rådgiver bestået eksamen?

Fra og med d. 1. december skal alle investeringsrådgivere være certificeret. Rådgivere, der ikke er uddannet til det, må altså ikke længere rådgive om fx strukturerede obligationer. Er din rådgiver certificeret?

Den 1. juli 2011 blev der indført grøn, gul og rød risikomærkning for investeringsprodukter, det såkaldte “trafiklys.” Siden da har investeringsrådgivere over hele landet taget tests og prøver i lange baner for at beholde retten til at rådgive om investeringer.

Risikomaerkning-for-investerinsrådgivere. Har din rådgiver bestået eksamen?

Certificeringen skal hæve kvaliteten af rådgivningen i branchen. Rådgiverne skal certificeres på tre niveauer for at sikre kunderne en mere kvalificeret rådgivning.

Ønsker du en rådgiver, der kan rådgive dig om alle produkter, skal du vælge en rådgiver der har rød certificering som er den højeste. For har du ét eneste produkt i rød kategori, så må rådgiveren ikke rådgive dig om de øvrige dele i din portefølje, hvis han ikke har rød certificering.

Reglerne sikrer også, at du får en rådgivning, der tager højde for din samlede økonomi. Du kan altså ikke få én del af rådgivningen af en ucertificeret rådgiver, og så få resten, som måske vedrører røde produkter af en certificeret rådgiver.

Det kan altså sagtens være, at den rådgiver, du har i dag ikke er certificeret. Det er naturligvis rådgiverens ansvar, at være opmærksom på dette, men det er nok en god idé, at du selv kontrollere det så snart som muligt.

Hent oversigt over risikomærkning for investeringsprodukter