Uge 37 - 2017 

Nyt realkreditlån kan være godt for dig

Nyt realkreditlån kan være godt for dig, men kræver rådgivning. FlexLife fra Realkredit Danmark giver håb om reel konkurrence på realkreditmarkedet.

Realkreditkunderne er utilfredse efter de seneste års massive stigninger i bidragssatserne. Derfor har realkreditbranchen været i defensiven i længere tid, men nu kan der være ændringer på vej. Realkredit Danmark (RD) har netop lanceret et nyt realkreditlån.

Virksomheder kan konkurrere på pris eller kvalitet, det gælder alle brancher. I nogle markeder ligner produkterne hinanden så meget, at der udelukkende konkurreres på pris. Sådan er det i realkreditsektoren – alle udbydere tilbyder stort set de samme produkter.

Problemet er, at realkreditudbyderne er meget utilbøjelige til at konkurrere i det hele taget, fordi kunderne er bundet meget stærkt til deres selskab. Der har desuden været en fælles forståelse i branchen af, hvornår de skal konkurrere. Det er naturligvis helt uudtalt, for alt andet ville jo være ulovligt.

Derfor betaler du for meget for dit realkreditlån

Spæde tegn på mere konkurrence på realkredit

De senest år har BRF leget den frække dreng i klassen ved at undlade at hæve priserne på en stor del af produkterne, når de andre udbydere hævede deres priser. Og det har faktisk givet lidt mere konkurrence i markedet, end vi har set tidligere.

Desuden har et uafhængigt realkreditselskab ved navn Boligejernes Realkredit meldt sin ankomst på markedet. Det er et spændende initiativ, der, bestemt er brug for på markedet, hvis det lykkes.

Kundeejet realkreditselskab på vej

Det nye realkreditlån fra RD

Hvad gør et gammelt hæderkronet realkreditselskab som RD, når det ikke er muligt at konkurrere på pris? Det produktudvikler og konkurrerer på kvalitet i stedet, og det er også godt for dig som kunde.

RD’s nye produktet hedder FlexLife, og er et 30 årigt lån med variabel rente og variabelt afdrag. Det betyder, at lånet kan have en restgæld ved udløb – dog aldrig mere end 60% af ejendomsværdien.

FlexLife er velegnet til mange forskellige slags familier, som har overblik over deres økonomi. Det kræver altså rådgivning, inden du kan vælge dette produkt. Til gengæld giver det dig mange muligheder for at være fleksibel i dine budgetmuligheder.

Du kan kun låne op til 75 % af ejendomsværdien ved lånets optagelse. Låner du op til 60 % ejendomsværdien, har du mulighed for et 30 årigt afdragsfrit lån. Alt i alt er FlexLife et lån mange danske familier kan overveje som en del af deres låneportefølje. Særligt unge familier og pensionistfamilier med variable afdragsmuligheder eller nedsparingsbehov kan drage fordel af det nye lån.

Der går nok ikke lang tid før andre realkreditselskaber er på banen med lignende produkter – og så er markedet jo tilbage til status quo. Alt i alt er denne udvikling dog en fordel for dig som låntager, fordi det giver dig flere lånemuligheder – og så giver det lidt mere konkurrence på realkreditmarkedet.

sep 13th, 2017 | Tags: