omvendt forældrekøb - hus til svigerfarHar vi råd til at købe et hus til svigerfar?

Charlotte (39) og Lars (42) overvejer et og købe et hus og udleje det til Lars’ far ved et såkaldt omvendt forældrekøb.

Charlotte er sygeplejerske og Lars er gymnasielærer, de har en samlet årsindkomst på 825.000 kr. De har to børn under 18 år.

Charlotte og Lars købte hus til sig selv for ca. 3 år siden, og nu ønsker de at hjælpe Lars’ far, ved at købe et mindre hus i nærheden af, hvor de bor, og leje det ud til ham. De henvender sig til Finanshuset i Fredensborg for at få undersøgt, om de har økonomi til at hjælpe svigerfar.

Læs artiklen: Er forældrekøb rigtigt for jer?

Rådgivning

  • På mødet får Charlotte og Lars et overblik over, hvilke konsekvenser det har for deres økonomi, hvis de køber hus til Lars’ far.
  • Rådgiverens beregninger viser, at det godt kan lade sig gøre at købe et mindre hus, med de indtægter og udgifter de har oplyst. Charlotte og Lars får desuden rådgivning om, hvilke lån de skal optage for at få det hele til at hænge sammen, og hvordan udlejningen gribes an bedst muligt rent skattemæssigt.
  • Det kom frem under mødet, at der er lavet noget økonomiske aftaler med Charlottes familie, som ikke er skrevet ned. Finanshuset i Fredensborgs chefjurist blev derfor hentet ind på mødet for at forklare gældende lovgivning på området, samt hvilke dokumenter, det vil være fornuftigt at få udarbejdet.
  • Juristen anbefalede desuden, at der tilføjes en tidsbegrænsning i en lejekontrakt . Charlotte og Lars bad efterfølgende juristen om at udarbejde de forskellige juridiske dokumenter vedr. udlejning og familieaftaler mod særskilt betaling.
  • Charlotte og Lars bad rådgiveren om at vurdere, om de i nær fremtid kan bygge om i deres hus og købe ny bil. Konklusionen på dette blev, at hvis de køber hus til svigerfar nu, må ombygning og udskiftning af bilen vente nogle år.

Læs om økonomisk rådgivning i Finanshuset i Fredensborg

Værdi af rådgivningen

  • Hvis Charlotte og Lars følger anbefalingerne, opnår de en forbedring af deres økonomi på ca. 1.200 kr. pr md. fremover, svarende til 288.000 kr. over 20 år.
  • Charlotte og Lars er glade for den tryghed, det har givet at få afklaret, at de har økonomi til at hjælpe Lars’ far.
  • Oven i hatten har de fået overblik over, hvordan deres økonomi hænger sammen på lang sigt og fået styr på de økonomiske aftaler med Charlottes familie, samt fået orden på de juridiske forhold.

Få uvildig økonomisk rådgivning