Uge 38 - 2020 
overvej konvertering af realkreditlån

Overvej konvertering af 2 %-lån

Rentefald åbner mulighed for konvertering af realkreditlån. Har du realkreditlån med en rente på 2 % eller mere, bør du indhente lånetilbud.

Rentefald giver mulighed for omlægning af lån

Renten på lange obligationer er faldet så meget, at der er god mulighed for en gevinst ved at omlægge realkreditlån nu.

Har du realkreditlån i din bolig med en fast rente på 2 % eller højere, bør du tjekke, om det kan betale sig at omlægge til et nyt lån med en rente på 1 eller måske end helt ned til ½ %.

1 %-obligationen med afdrag ligger i øjeblikket omkring kurs 99,5, mens lån uden afdrag i 10 år ligger i kurs 98,75. ½ %-obligationen har netop sneget sig tæt på kurs 96 og begynder dermed at være attraktiv.

Som tommelfingeregel skal lånet være på mindst 500.000 kr., du skal mindst 1 procentpoint ned i kuponrente, og kursen på det nye lån skal være så tæt på 100 som muligt.

Indhent et lånetilbud

Har du lån med en rente på 2 % eller mere, bør du få et lånetilbud i din bank eller i dit realkreditselskab og enten omlægge lånet nu eller spekulere i, at kursen på det nye lån stiger lidt mere. Vil du satse på yderligere rentefald, kan du få et tilbud på et lån med en fast rente på ½ %.

Du kan opsige lån med fast rente pr. 1. januar 2021 inden udgangen af oktober 2020. Omlægger du et lån, og opsiger det gamle, bør du kurssikre det nye lån. Du kan også vælge at straksopsige lånet mod at betale en fradragsberettiget differencerente, så ekspederes låneomlægningen hurtigt, og du behøver ikke at kurssikre.

Overvej at omlægge realkreditlån nu

sep 16th, 2020 | Tags: ,