Uge 11 - 2017 

Tjek årsopgørelsen og spar i skat

Det er sjældent, du kan få så meget ud af at bruge lidt tid på din økonomi som lige nu. Tjek din årsopgørelse og spar i skat.

Er du en af de mange, der skal have penge tilbage fra SKAT? 3 ud af 4 danskere finder et positivt tal, når de tjekker deres årsopgørelse i disse dage. Uanset om du får penge til bage eller om du skal betale, bør du kontrollere oplysningerne i din årsopgørelse.

Tjek om dine tal for renteudgifter, lønindkomster og andre indkomster og fradrag er korrekte. Disse oplysninger indberettes automatisk fra din arbejdsgiver, bank, realkredit- og pensionsselskab eller andre. Det er vigtigt, at du tjekker dine oplysninger, for det sker jævnligt, at der er fejl i disse indberetninger.

Du kan se din årsopgørelse på SKATs hjemmeside frem til maj måned, men du kan lige så godt få det overstået med det samme. Hvis der er fejl i dine tal, kan det tage noget tid at få det rettet hos arbejdsgiver eller andre steder.

6 ting du bør tjekke i din årsopgørelse

Er dine fradrag indberettet korrekt?

Det kan også være, at du opdager, at ikke alle dine fradrag er med på årsopgørelsen, – det er nemlig ikke alt, der bliver indberettet automatisk. Det mest almindelige fradrag der ikke automatisk kommer med på årsopgørelsen er kørselsfradrag, håndværkerfradrag og donationer til velgørende foreninger.

Finder du fejl eller mangler i din årsopgørelse, så tjek om det også gælder dine opgørelser for tidligere år. Du kan søge om at få gamle årsopgørelser åbnet igen, så du kan rette eventuelle fejl. Husk også at rette oplysningerne i forskudsopgørelsen, mens du er i gang, så du er fri for fejl igen til næste år.

Skat er den største omkostning i dit liv

3 fradrag du selv skal indberette

1. Kørselsfradrag

Du skal selv indberette dit fradrag for transport mellem hjem og arbejde. Du kan få kørselsfradrag for kørsel mellem hjem og arbejde ud over 24 kilometer.

Se mere på SKATs side om kørselsfradrag

2. Håndværkerfradrag

Har du haft håndværkere til at lave forbedringer i hjemmet i 2016? Måske kan du trække en del af regningen fra i din skat.

Se SKATs side om håndværkerfradrag og servicefradrag

3. Fradrag for gaver til velgørende foreninger

Har du givet penge til Red Barnet, Røde Kors eller andre godkendte velgørende foreninger? Du kan trække beløb op til 15.200 kr. fra i 2016. For 2017 hæves beløbet til 15.600 kr.

Har du opgivet dit cpr-nummer til foreningen, er beløbet sandsynligvis indberettet automatisk.

Se SKATs sidde om Fradrag for gaver til velgørende foreninger

De 3 nævnte fradrag kan let løbe op i 75-100.000 kr. for en almindelig familie, så det er ikke helt lige meget, om du får de rigtige fradrag på årsopgørelsen. Også selvom fradragsværdien er lidt mindre end de nævnte beløb, da det er ligningsmæssige fradrag, hvor du udelukkende sparer sundhedsbidrag, kommune- og kirkeskat.

Sundhedsbidraget er i øvrigt under afvikling, så i 2019 er fradragsværdien nede på ca. 25 % i en gennemsnitskommune. Med et fradrag på 100.000 kr. sparer du altså 25.000 kr. i skat.

Tjek din privatøkonomiske opgavekalender for andre opgaver, der holder din økonomi i topform i løbet af året. På den måde udnytter du mulighederne for at optimere din økonomi undgår unødvendige tab.

Hold din økonomi i topform

mar 13th, 2017 | Tags: ,