Uge 10 - 2020 
Tjek ¨årsopgørelsen 2019 - ungt par tjekker fradrag for donationer, befordring og håndværk og servicefradrag

Tjekliste for årsopgørelsen 2019

Årsopgørelsen 2019 er klar mandag den 9. marts. Men du kan sandsynligvis tjekke din årsopgørelse allerede i dag. Se, hvad du skal være særligt opmærksom på.

Tjek dine tal

Du skal nok væbne dig med tålmodighed, hvis du vil tjekke din årsopgørelse for 2019 allerede her i weekenden. Tidligere år har der været mindst en times ventetid, for at logge ind på www.skat.dk. Du kan sandsynligvis undgå ventetiden, ved at vente 3-4 dage.

Du har pligt til at tjekke, at alle tal i din årsopgørelse er korrekte og ser sandsynlige ud. Der er sjældent fejl i de automatisk indberettede tal for lønindkomster, pensioner mm. samt om renter og aktieindkomst fra bankerne, men tjek alligevel, at alt ser fornuftigt ud.

Vær særligt opmærksom på disse 3 fradrag

  1. Kontrollér, at du har fået fradrag for donationer til velgørende organisationer og fonde, hvis de har dit cpr.nr. registreret, sker det som regel automatisk. Du kan tjekke alle detaljerne bag tallene i fanen ”Skatteoplysninger”.
  2. Tjek især, om dit fradrag for befordring mellem hjem og arbejde er korrekt, samt om renteudgifterne er korrekte, hvis du har omlagt lån i 2019.
  3. Tjek også om du har ret til håndværker-/servicefradrag og få det registreret (se artiklen Husk at få servicefradraget). Du har frem til den 26. marts til at rette i tallene. Du får eventuel overskydende skat udbetalt lige før påskeugen den 3. april.

Betal restskat staks og undgå rente

Skal du betale restskat, så bør du gøre det hurtigst muligt, så du sparer renter af gælden. Der beregnes 2 % i årlig rente fra 1.1.20. til betalingsdagen. Du kan betale med Dankort på skat.dk.

Skylder du mere end 21.000 kr., kan restskatten lægges oveni forskudsskatten for 2021, men har du pengene stående til nul procent i rente i banken, er det en fordel at betale med det samme.

Tjek 4 ting og undgå restskat

mar 07th, 2020 |