Uge 49 - 2013 

Billige investeringsforeninger

Optimal Pension (OP) har nu åbnet to nye afdelinger med fokus på lave omkostninger og stor risikospredning. Det er to gode eksempler på gode billige investeringsforeninger.

Vi har flere gange fortalt, hvor vigtigt det er, at nedbringe omkostningerne i dine formueplaceringer – typisk værdipapirer i pension, frie midler eller selskab. Derfor fortæller vi i denne uge om to nye uafhængige investeringsforeninger, som netop er blevet udbudt. Begge produkter er prissat forholdsvist lavt.

Vi bringer denne oplysning, fordi denne type produkter ikke får den store opmærksomhed fra bankernes side. Det har måske noget at gøre med, at der ikke betales formidlingsprovision eller kick-back til bankerne og andre udbydere fra disse foreninger.

Ud over disse to produkter fra Optimal Pension findes der også Investin Optimal verdensindex moderat, som netop fået 5 stjerner af analysebureauet Morningstar efter at have været i markedet i 3 år.

Passiv er bedre end aktiv, når det gælder investeringsstrategi

To billige investeringsforeninger

Investin Optimal Stabil er målrettet til investorer tæt på pensionsalderen, og de der allerede er på pension. Der er ca. 25 % aktier i foreningen. Afkastet ved investeringsstrategien havde været 5,51 % om året, hvis man ser tilbage til 2005. Husk dog, at de historiske afkast intet fortæller om de fremtidige afkast.

Investin Optimal Livscyklus 2030-40 er en livscykusfond beregnet til investorer, der regner med at gå på pension i perioden 2030-40. Afdelingen tilpasser automatisk risikoprofilen med flere obligationer hen mod pensionstidspunktet. Også denne afdeling kan med fordel benyttes til virksomhedsskatteordninger – hvis investeringshorisonten passer.

Afdelingen har i udgangspunktet 60 % aktier og 40 % obligationer. Afkastet ved investeringsstrategien siden 2005 ville her have været 6,25 % om året.

De to afdelinger børsnoteres ultimo december, men indtil da kan der købes via en tegningsblanket på www.optimalpension.dk. Her du også kan læse om de to nye afdelinger.

Uafhængige investeringsforeninger er bedst

Mange andre billige passive indeks-investeringsforeninger

Denne type produkter er forholdsvis nemme at håndtere i en portefølje – ikke kun til pension, – men også til virksomhedsskatteordning og eksempelvis børneopsparing.

Det er naturligvis kun eksempler, og der findes således andre foreninger på markedet, som er indekserede og har lave omkostninger. Finanshuset i Fredensborg anbefaler denne type produkter, hvis du vil minimere dine omkostninger i porteføljen, og du ikke har tid eller lyst til at beskæftige dig med dine penge til daglig.

Find de billige passive investeringsforeninger