fbpx
3 veje til billigere realkreditlån

3 veje til billigere realkreditlån

Husk omkostningerne, når du vælger realkreditlån. At holde bidragssatsen lav er nøglen til et billigt realkreditlån. Her er tre veje til et billigere realkreditlån.

Sådan sænker du din bidragssats

Realkreditlån er en billig måde at finansiere din bolig og dit sommerhus. De fleste overvejer nøje valg af fast rente eller variabel rente samt afdragsprofil, når de skal vælge realkreditlån. Men det er mindst lige så vigtigt at se på bidragssatsen, som du betaler sammen med renten hver termin.

Du kan sænke dine omkostninger til bidrag på flere måder, uanset hvilket realkreditselskab du har. Her er 3 veje til en lavere bidragssats og dermed et billigere realkreditlån.

1. Vælg længere rentetilpasningsperiode

Vælger du et F1-lån, justeres renten hvert år, derfor betaler du mere i bidrag end, hvis du vælger et F3 eller et F5-lån, hvor der er længere mellem rentetilpasningerne. Derudover sparer du de årlige udgifter til kursskæring på 0,2 %.

Derfor bør du overveje at låse renten længere tid for at sænke dine omkostninger.

2. Hold belåningen så lav som mulig

Kan du nøjes med at låne under 40 % af boligens værdi, er omkostningerne mindst, uanset hvilket realkreditselskab du har. Og kan du holde belåningen under 60 % er det billigere end at låne herover.

Tjek hvor meget din bolig er værd nu, og hvor stor din gæld er. Kan du komme under en af grænserne med et ekstraordinært afdrag, kan du spare mange penge til omkostninger fremover.

For eksempel er bidragssatsen på et fastforrentet obligationslån ved belåning op til 40 % af ejendomsværdien 0,2748 % hos Realkredit Danmark. For belåning op til 60 % af ejendomsværdien er bidragssatsen 0,6812 %.

Kan du ikke forhandle bidragssatsen ned, hvor du er nu, kan det være nødvendigt at finde et andet realkreditselskab.

Derfor skal du have 40 % gæld i boligen

3. Vælg lån med afdrag

Hvis du vil og kan spare op i boligen, kan du vælge lån med afdrag. Det kan dels bringe dig hurtigere under 40 %’s belåning, derudover er bidragssatsen typisk 0,1-0,3 procentpoint lavere for lån med afdrag.

Dette giver dig den største besparelse, hvis din gæld er høj, dvs. over 60 %. Men det styrker også din privatøkonomi at nedbringe din gæld til et moderat niveau under 60 % af ejendomsværdien.

Sådan får du det rigtige realkreditlån

Relaterede Nyheder