fbpx
Derfor skal du have 40 % gæld i boligen

Derfor skal du have 40 % gæld i boligen

Mange vil helst være gældfri som pensionist. Men for de fleste er det faktisk en fordel at have 40 % gæld i boligen. Fast ejendom er en opsparing du skal bruge.

Fast ejendom er både bolig og opsparing

Du forstår bedst din formue som bestående af 3 eller 4 dele. Pensionsopsparing, frie midler, fast ejendom og eventuelt virksomhed eller selskab. Det gælder om at få mest muligt ud af hver enkelt del.

Når det gælder fast ejendom, tænker mange, at det er bedst at være gældfri, for at have de lavest mulige omkostninger. Det er dog ikke nødvendigvis den mest hensigtsmæssige løsning.

Du kan med fordel tænke på fast ejendom som en opsparing. Du kan kun bruge af denne opsparing ved at låne i bolig eller sommerhus. Det er den eneste måde, hvorpå du kan ”spise dine mursten”.

Få flere artikler som denne

Kan du lide denne artikel? Få vores gratis nyhedsbrev, FinansNYT. Hold dig orienteret om privatøkonomi, og få gode råd til at indrettet dig bedst muligt.

Lån gør det muligt at bruge af opsparing i boligen

Derfor råder vi i Finanshuset i Fredensborg i de fleste tilfælde vores kunder til at have mindst 40 % gæld i boligen og sommerhuset for dermed at kunne bruge af opsparingen i boligen. At det lige er 40 % gæld skyldes, at du dermed slipper med at betale den lave bidragssats til realkreditselskabet.

Det er endda muligt at få et 30-årigt afdragsfrit lån hos flere realkreditselskaber. Det vil for mange være den ideelle mulighed for at aktivere opsparingen i fast ejendom, ved overgang til pensionstilværelsen.

På den måde kan man både bo i huset, bruge af opsparingen og forhåbentlig nyde livet.

Den bedste opsparing – aktier eller fast ejendom?

To grunde til ikke at have lån i boligen

Der kan være situationer, hvor du kan fravælge at låne i boligen. En grund kan være, at du ikke er tilpas med den risiko, der ligger i at have både lån og formue. En anden grund kan være, at du har penge nok til at leve som du vil, og derfor ikke behøver at optimere din økonomi.

Det er altid en individuel vurdering, om det er en fordel af have moderat gæld. Når vi i rådgiver kunder, analyserer vi alle dele af økonomien. Her er forholdet mellem gæld og formue både på kort og lang sigt en meget vigtig del af optimeringen.

Det rigtige realkreditlån for dig

Relaterede Nyheder