fbpx

Realkreditlån med lav rente i spil igen

Kursen har rettet sig på 2 realkreditlån med lav rente efter de seneste ugers rentefald. Det drejer sig om det 10-årige 0%-lån og det 30-årige 1%-lån. Det giver mange boligejere nye lånemuligheder.

10-årige lån attraktive igen

Du kan nu igen overveje et 10-årigt 0%-lån, hvis du skal optage eller omlægge lån i ejerboligen, efter kursen er steget til knap 98. Lånet går fint til finansiering af ombygningen eller til køb af bil.

Kursen på et 10-årigt 0 %-lån februar-juli 2021. Kilde: Finans.dk/nasdaqomxnordic.com

Kursen på et 10-årigt 0 %-lån februar-juli 2021. Kilde: Finans.dk/nasdaqomxnordic.com

Også det 10-årige lån med en negativ rente på -0,5 % har vist stigende kurs og ligger i øjeblikket omkring kurs 96, hvilket dog giver en noget højere effektiv rente.

Selvom renten er lav på de 10-årige lån bliver ydelsen dog temmelig høj i forhold til andre lån med længere løbetid. Således bliver ydelsen for et lån på 500.000 kr. ca. 55.000 kr. på et 10-årigt lån, mens ydelsen på et 20-årligt lån bliver ca. 30.000 kr. om året.

Den høje ydelse på det 10-årige lån skyldes, at afdraget bliver højt, når gælden afvikles hurtigere. Det høje afdrag har særlig betydning, hvis lånet finansierer familiens nye bil, så restgælden svarer til bilens værdi i hele lånets løbetid. Ellers bliver realkreditlånet til et skjult forbrugslån.

Vælg den rigtige løbetid på dit fastforrentede lån

30-årigt lån krydser væsentlig grænse

Kursen på et 30-årigt 1 %-lån juli 2020 til juli 2021. Kilde: Finans.dk/nasdaqomxnordic.com

Kursen på et 30-årigt 1 %-lån juli 2020 til juli 2021. Kilde: Finans.dk/nasdaqomxnordic.com

Også det 30-årige lån med 1 % i rente er blevet interessant igen efter kursen er steget de seneste uger. Kursen ligger nu igen over kurs 95, som det kræver for at kurstabet ikke bliver for højt. Dermed er lånet igen attraktivt for mange boligejere.

Den lange rente forventes dog at stige i løbet af året, så vinduet, hvor du kan optage de billige lån, er nok begrænset. Det er dog i praksis svært at spekulere i renteudviklingen. Se i stedet på dine behov og muligheder lige nu, og vælg lån, når du har brug for det.

30 års afdragsfrihed på realkreditlånet

Relaterede Nyheder