fbpx
Vælg det billigste realkreditlån

Vælg det billigste realkreditlån

Ugens FiF. Skal du til at købe et hus eller en ejerlejlighed? Så bør du få lånetilbud fra flere forskellige realkreditselskaber. Men hvad skal du se på i de forskellige tilbud?

Sammenligning af realkreditlån

Har du valgt en bestemt lånetype, går du ikke helt galt i byen ved at sammenligne de årlige omkostninger i procent (ÅOP) – så længe ÅOP er beregnet på samme tidspunkt.

Det er desværre ikke helt så enkelt at sammenligne forskellige lånetyper. For eksempel vil ÅOP på et etårigt flekslån være meget lavere end ÅOP på et fastforrentet lån, selv om man ret beset ikke kan vide, hvad omkostningen på flekslånet bliver i fremtiden. Du kan jo ikke kan vide, hvordan renten udvikler sig fremover. Så du skal ikke vælge et flekslån frem for et fastforrentet lån på baggrund af ÅOP.

Her bør du sammenligne bidragssatserne og de øvrige omkostninger. Det vil typisk være

  1. kurtage og kursskæring ved lånoptagelse,
  2. kursskæring ved rentetilpasning (hvis det er et lån med variabel rente)
  3. gebyr ved lånoptagelse og sagsekspedition (nogle steder er der kun et samlet lånesagsgebyr)

Tinglysningsafgiften til staten er den samme, uanset hvor du optager lånet. Er der i forvejen lån i det hus, du køber, så kan du få overført tinglysningsafgiften fra det eksisterende lån til det nye lån i huset.

Valget mellem lån med fast eller variabel rente afhænger primært af, om du kan tåle risikoen for renteudsving. Det kan en økonomisk rådgiver hjælpe dig med at finde ud af.

Det rigtige realkreditlån for dig – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder