fbpx

Opret en fremtidsfuldmagt

Ugens FiF. Hvad, hvis du bliver ude af stand til at tage vare på din økonomi? Du kan sikre dig selv og dine pårørende ved at oprette en fremtidsfuldmagt.

Hvem tager beslutninger når du ikke selv kan

Med en fremtidsfuldmagt kan du selv vælge, hvem der skal repræsentere dig, hvis du på et tidspunkt mister evnen til at tage vare på dine økonomiske eller personlige forhold pga. sygdom eller ulykke, mental svækkelse eller lignende.

I fuldmagten vælger du en eller flere repræsentanter, der skal tage beslutninger om dine økonomiske og personlige forhold. Fremtidsfuldmagten træder først i kraft, når du ikke længere er i stand til at handle fornuftsmæssigt. Indtil da har fuldmagten ingen virkning.

Det er kun dig selv, Statsforvaltningen og domstolen, der i første omgang behøver at kende til fuldmagten. Først hvis og når Statsforvaltningen henter fremtidsfuldmagten og sætter den i kraft, får den virkning og kan bruges af dine repræsentanter.

Gør det i god tid

Du kan kun oprette en fremtidsfuldmagt så længe du er i stand til at handle fornuftsmæssigt. Derfor er det klogt at tage stilling i god tid mens du er frisk og rask, så du er sikret, når uheldet er ude. Både for din egen og for dine pårørendes skyld.

Fremtidsfuldmagt – sådan gør du

Relaterede Nyheder