fbpx
Forældrekøb af andelsbolig som studiebolig

Forældrekøb af andelsbolig som studiebolig

Ugens FiF. Tjek altid vedtægterne inden forældrekøb af andelsbolig. Er fremleje ikke tilladt, kan den studerende stå som andelshaver. Et gældsbrev kan sikre forældrekøbet.

Selv om det nye studieår for længst er gået i gang, er der fortsat mange studerende, som leder efter et sted at bo. Manglen på studieboliger gør, at det mange forældre gerne vil hjælpe studiesøgende børn med et forældrekøb. For mange er en ejerlejlighed en mulighed, mens andre i stedet vælger den lidt billigere løsning og køber en andelsbolig.

Er forældrekøb rigtigt for jer?

Må andelsboligen lejes ud

Når du ser på andelsbolig til forældrekøb, bør du altid, som noget af det første, undersøge, om fremleje er tilladt ifølge vedtægterne. De fleste andelsboligforeninger bygger på, at andelshaverne i fællesskab sørger for at få løst de opgaver, som er i foreningen. Derfor indeholder langt de fleste vedtægter også et forbud mod fremleje af andelslejligheder, hvilket jo forhindrer forældrekøb.

Har du råd til et forældrekøb?

Lad den studerende stå som køber

Er fremleje af andelsboligen ikke tilladt, kan det være en løsning, at lade den studerende selv stå på andelsbeviset. Det sikrer, at vedtægterne overholdes, og gør det muligt, at forældrene alligevel kan stå for finansieringen.

I praksis kan det gøres sådan, at forældrene låner et beløb ud til den studerende, der til gengæld underskriver et gældsbrev til forældrene på lånebeløbet. Gældsbrevet kan fx indeholde en bestemmelse om, at lånet forfalder til betaling, når andelslejligheden sælges.

Hvis forældrene ønsker at sikre sig endnu bedre, kan de bede andelsboligforeningens bestyrelse om at notere en transport. Transporten kan sikre, at pengene fra et salg af andelen alene kan betales til forældrene. Det er dog kun de færreste forældre, der finder dette sidste nødvendigt.

Hvad du bør vide inden et forældrekøb

Relaterede Nyheder