fbpx
En god investeringsstrategi i krisetider

En god investeringsstrategi i krisetider

Overvejer du at sælge aktier for at undgå flere tab? Hvis du har en god investeringsstrategi, er det netop i krisetider, du skal holde fast. Hvor god er din strategi?

Har du en god investeringsstrategi?

Corona-krisen har fået aktiemarkederne til at falde markant. Markederne vil uden tvivl komme sig igen. Lige nu er det dog svært at bedømme omfanget af de økonomiske skader og langtidsvirkningerne på økonomierne.

Er du langsigtet investor med en fornuftig spredning bør du ikke gør noget. Det gælder, hvis du har:

  • en horisont på mindst 4-5 år
  • spredt dine midler i forskellige typer aktiver
    • obligationer
    • aktier
    • fast ejendom
  • en passende likviditetsreserve

Er det tilfældet, kan du undlade at handle og holde fast i din langsigtede investeringsstrategi.

Fristelsen til at sælge

Psykologisk er det dog meget svært at se sin formue falder drastisk i værdi. Det er helt naturligt, hvis du føler dig fristet til at sælge helt eller delvist ud af dine aktier. Desværre vil det kun give dig et endnu større problem: Hvornår skal du geninvestere pengene?

Når aktiemarkedet kan falde 7-8 procent på én dag, kan det også stige tilsvarende lige så hurtigt. Det så vi torsdag og fredag i den forgangne uge. Sælger du ud, er der stor risiko for, at du timer din køb forkert og ender i en situation, hvor du må genkøbe dine værdipapirer til højere kurser, end du solgte til. At sælge ud indebærer derfor også en risiko for tab.

Mulighed for at investere mere

Den amerikanske storinvestor Warren Buffet har sagt, når folk er modige, skal du være frygtsom, og når folk er frygtsomme, skal du være modig. Derfor kan du, hvis du er du risikovillig, betragte den aktuelle situation som en spekulativ mulighed for at øge dine langsigtede investeringer.

Erfaringen fra Finanskrisen i 2008-9 (og alle andre aktiekriser) er, at den bedste medicin er at være tro mod din strategi og holde fast i din investeringshorisont og risikoprofil. Står du ikke og skal bruge dine midler fra din pensionsportefølje og dine frie midler inden for de kommende 4-5 år, bør du ikke gøre noget.

Yderligere opsparing kan du med fordel placere til de nuværende relativt lave kurser. Også selvom risikoen er høj for, at kurserne falder yderligere på kort sigt. At sprede din investeringer over tid og mellem mange typer aktiver er grundlaget for en langsigtet vækst i din formue.

Kontakt din rådgiver for at høre, om der er grund til at ændre din portefølje. Er du ikke kunde i Finanshuset i Fredensborg, kan du få en uforpligtende samtale med en rådgiver, om du børe ændre i din portefølje.

Relaterede Nyheder