fbpx
Pas på gode investeringstilbud

Pas på gode investeringstilbud

Ugens FiF. Pas på opkald eller mails med gode investeringstilbud, fra folk du ikke kender. Det er med stor sandsynlighed forsøg på svindel.

Lidt for gode investeringer

Finanshuset får jævnligt henvendelser fra danskere, som overvejer et meget favorabelt investeringstilbud. Du spotter ofte let lidt for gode tilbud som forsøg på svindel. I andre tilfælde kan det være sværere at gennemskue.

En gylden regel om gode tilbud på investering

Er du i tvivl – er der ingen tvivl – lad være!

Investeringssvindlernes metode

Investeringssvindlere tager typisk kontakt via mail, telefon eller via annoncer på sociale medier og fortæller om en særlig god investeringsmulighed, f.eks. guld, aktier, valuta eller kryptovaluta.

Overfører du penge til svindlere, kontakter de dig ofte igen efter noget tid (måske først flere år efter). De fortæller dig, at det går fantastisk godt med dine investeringer, og at du bør investere endnu mere. Sådan kan det fortsætte i mange år, indtil du forsøger at få dine penge udbetalt.

Du kan være heldig, at de giver dig nogle penge for at berolige dig, men det er sandsynligvis andre investorers indskud. I andre tilfælde er det helt umuligt for dig at få nogen af dine penge igen, da de for længst er væk. Denne form for svindel kaldes ponzi schemes eller pyramidespil.

Politiet har lavet en webside om, hvordan du undgår investeringssvindel, og hvad du skal gøre, hvis du har været så uheldig at blive svindlet.

Undgå investeringssvindel | Politi

Relaterede Nyheder