fbpx
Undgå disse 5 fejl når du investerer

Undgå disse 5 fejl når du investerer

Aktierne har været på rutsjebanetur i 2018. Har du investeret fornuftigt? Se 5 fejl du skal undgå i dine investeringer.

Et tempel for penge

De gamle romere opførte for 2500 år siden et tempel for gudinden Juno Moneta, der blandt andet var beskytter af byens penge. Her blev der slået mønter og det var også her finansielle kontrakter blev opbevaret. Det var børs, nationalbank og tinglysningsret under samme tag.

Styr din grådighed

Vores måde at indrette økonomien og samfundet har udviklet sig en del siden det gamle Rom, men lysten til at tjene penge er på mange måder den samme. Lysten eller grådigheden efter penge var en drivende kraft i det gamle Rom og sådan er det stadig i det finansielle system i dag.

Men for meget grådighed er dårligt for et samfund. Det så vi eksempelvis op til finanskrisen, hvor banker, pensions- og realkreditselskaber og private investorer blev grebet af grådigheden. Det undgår vi kun gennem regulering med lovgivning, og ved at investorer opfører sig fornuftig.

Husk, det er ikke de grådigste, der får det største afkast i sidste ende.

5 fejl du bør undgå når du investerer

At det er godt at opføre sig fornuftigt som investor, er jo indlysende, men det er lettere sagt end gjort. Grådigheden griber dig så skræmmende nemt, når du investerer dine penge på finansmarkederne.

Det sker, når du på grund af ubevidsthed og uvidenhed kommer til at følge flokken og opføre dig som en lemming.  Du gør som alle de andre, i stedet for at gøre det, der er bedst for dig. En anden faldgrube er at tro, at du kan få et større afkast end andre ved at være smart og regne den ud.

5 investeringer du skal undgå

De 5 mest almindelige investeringsfejl

  1. Du handler for meget
  2. Du spreder din risiko naivt
  3. Du tager ikke tab hjem
  4. Du jager afkast
  5. Du tager for stor eller for lille risiko

Du skal naturligvis forsøge at undgå fejl, når du investerer, men du bør også være realistisk og erkende, at du ikke kan undgå at begå fejl. Men husk, det er bedre at lave en lille fejl i ny og næ end at betale dyrt for, at banken eller andre forvalter dine penge. Du skal bare undgå at begå store fejl i dine investeringer. Det kan du læse mere om i FinansNYT i næste uge.

Indtil da, kan du se på disse 6 råd til ansvarlige investeringer.

Relaterede Nyheder