fbpx

Få penge for at låne

Ugens FiF. Udviklingen på finansmarkederne har de seneste uger sendt renten i bund. Nu kan boligejere med lav gæld få penge for at låne.

Har du stor friværdi i din bolig, kan du i øjeblikket låne penge hos realkreditinstitutterne til renter inklusiv bidrag, der er under nul. Det kræver, at lånet ligger inden for 40 % af boligens værdi.

Låner du med længere løbetid end 10 år skal renten være variabel for at lånet giver overskud – det indebærer en risiko for at gevinsten forsvinder ved stigende renter

Men hos et realkreditselskab kan du nu optage et 10-årigt lån med afdrag og en pålydende rente på minus 0,5 % og dermed få tilskud til at betale en lille del af afdraget gennem den netto negative låneudgift. På et lån på 500.000 kr. mindskes afdraget med 158 kr. i kvartalet af et afdrag på 4.509 kr. som følge af den negative låneudgift, skriver Jyllands-Posten.

Har du stor friværdi i din bolig, kan du med fordel optage et sådan lån og sætte pengene ind på en højrentekonto, hvor du hos visse udbydere kan opnå op til 0,7% i aktuelt årlig rente. Indsæt dog ikke mere end, hvad der er dækkes af indskydergarantien på 745.000 kr. inkl. påløbne ikke tilskrevne renter.

Er du lidt mere risikovillig, kan du investere langsigtet i aktier og/eller virksomhedsobligationer og opnå en forventning om et afkast på ca. 4-6% i årligt gennemsnit over mindst 10 år.

Har du brug for rådgivning om boligøkonomi og realkredit? Få en uforpligtende samtale med en uafhængig rådgiver.

Relaterede Nyheder