fbpx

Få dine små livrenter udbetalt

Ugens FiF. Få dine små livrenter udbetalt som en sum i stedet for som en løbende ydelse. Det giver dig sandsynligvis en bedre pensionsopsparing.

Har du en eller flere mindre pensionsopsparinger i form af livrenter oprettet som et led i en arbejdsgiverordning, kan du få dem udbetalt på én gang mod at betale en engangsafgift på 40 procent.

Det kræver blot, at den enkelte livrente står til en årlig udbetaling på mindre end 10.900 kr. ved din pensionsudbetalingsalder, som du kan se i tabellen nedenfor.

Livrenter operettet Pensionsudbetalingsalder
inden 1. maj 2007 60 år
mellem 1. maj 2007 og 1. januar 2018 63 år
fra 1. januar 2018 65 år

Det er sandsynligvis en fordel for dig, at få dine små livrenter udbetalt, fordi afgiften kun er 40 procent. Som pensionist betaler du cirka 36 procent i skat, og risikerer tilmed at blive modregnet i folkepensionens pensionstillæg. Desuden er en livrente skruet sådan sammen, at du kun får alle dine penge udbetalt, hvis du bliver ældre end 90 år. Endelig kommer, at omkostningerne vil æde en stor del af afkastet – måske mere end afkastet.

Du kan nemt tjekke, om du har en eller flere små livrenter på www.pensionsinfo.dk, ved at hente en pensionsrapport. Kontakt derefter pensionsselskabet og få et tilbud på udbetaling. Du kan sætte pengene ind på en aldersopsparing eller en aktiesparekonto eller en kombination af disse.

Har du fået en lille livrente udbetalt, betyder det, at du fremover kun kan indbetale det lave beløb på 5.200 kr. på en aldersopsparing.

Skal du spare op i livrente?

Relaterede Nyheder