fbpx
Kursgevinst på 1 og 2 % realkreditlån

Kursgevinst på 1 og 2 % realkreditlån

Ugens FiF. Stigende rente åbner mulighed for at opnå kursgevinst på 1 og 2 % realkreditlån ved at omlægge nu. Husk at vælge den rigtige rente på det nye lån.

Stigende rente åbner mulighed for kursgevinst

Den lange realkreditrente var på en lang rejse mod bunden fra 2009 til 2021, men siden da er renten på den 30-årige realkreditobligation steget mærkbart til nu, hvor den er 3,5 %.

Dermed har du muligheden for at hjemtage kursgevinsten med en låneomlægning, hvis du har optaget et af de meget billige 30-årige realkreditlån i perioden 2019 indtil begyndelsen af 2021.

Gevinsten ved lodret konvertering

Renteudviklingen på hhv. 30-årigt realkredit-obligationslån og rentetilpasningslån med årlig rentetilpasning (F1). Kilde: Jyske Bank

Har du et fastforrentet 1 % 30-årigt realkreditlån kan du i øjeblikket indfri det til sådan cirka kurs 82. Er lånet i sin tid hjemtaget til en kurs lige under pari, eksempelvis kurs 98, kan du ved at omlægge eller indfri det opnå en skattefri kursgevinst på 16-kurspoint. Er lånet på 1.000.000 kr. kan du indfri restgælden til 820.000 kr. Du kan med andre ord slå knap 200.000 kr. af restgælden ved at omlægge eller indfri lånet.

For et 2 % 30-årigt lån vil kursgevinsten være cirka det halve.

Beslutter du at konvertere dit realkreditlån, skal du tage stilling til, om du skal vælge fast rente eller rentetilpasning på det nye lån. Hvad, der er det rigtige for dig, afhænger af, hvilken rentefølsomhed du kan, bør og vil have i din privatøkonomi fremover.

Det rigtige realkreditlån for dig

Relaterede Nyheder