fbpx
Lån op til 60 % i boligen som pensionist

Lån op til 60 % i boligen som pensionist

Det er en udbredt misforståelse, at personer oppe i årene ikke kan låne i boligen. Er boligen omsættelig kan de fleste låne op til 60 % – uden afdrag.

Lån uden problemer

Som rådgivere i Finanshuset i Fredensborg bliver vi ofte mødt med undren, når vi fortæller, at langt de fleste pensionister og personer over 55 år sagtens kan belåne deres hus eller lejlighed med op til 60 % af belåningsværdien – og endda uden krav om afdrag.

På trods af de seneste års kreditstramninger og pålæg om forsigtig kreditpolitik, så er virkeligheden, at hvis du bare holder dig inden for 60 %, så kan stort set alle låne.

2 undtagelser

Undtagelsen er, hvis det er en såkaldt ”ikke-omsættelig” bolig. Det vil sige, at der skal være et marked, hvor boligerne i området bliver handlet regelmæssigt. Af problematiske områder nævnes ofte Lolland, Falster og lignede områder i Danmark, hvor al bolighandel næsten er gået i stå. Det er også et krav, at boligen er vedligeholdt og i god stand.

Yderligere skal man kunne “servicere” gælden, det vil sige, at man skal have tilstrækkelig likviditet til at kunne betale renterne. Det betyder ikke, at man nødvendigvis skal have større indtægter end udgifter, men at man skal have formue nok at trække på til, at ens pensionist- nedsparingsøkonomi løber rundt, så længe man ønsker at bo i boligen.

Husk, at din bolig også er en opsparing, og den eneste måde du kan bruge din opsparing på, er ved at have gæld – vel at mærke billigst mulig gæld.

Derfor skal du have 40 % gæld i boligen

Relaterede Nyheder