fbpx
Prioritetslån – alternativ til realkreditlån

Prioritetslån – alternativ til realkreditlån

Ugens FiF – Prioritetslån er i nogle tilfælde et godt alternativ til realkreditlån. Et prioritetslån giver en stor fleksibilitet i din privatøkonomi.

Variabelt forrentede realkreditlån har flere forskellige slags omkostninger. Du skal både betale rente og bidrag samt kursfradrag ved rentetilpasning. Derfor har de rekordlave renter sandsynligvis heller ikke haft nogen synlig positiv virkning på dit rådighedsbeløb. Der findes faktisk alternativer, der på nogle måder er bedre end realkreditlån.

Bidragssatserne stiger – kan du gøre noget?

Fordele ved prioritetslån

Prioritetslån er banklån, der i princippet fungerer som en kassekredit, men med en betydeligt lavere rente. Da prioritetslån ikke er baseret på udstedelse af obligationer, betaler du ikke bidrag og kursskæring, som du gør på realkreditlån.

Derudover har prioritetslån den fordel, at du til enhver tid kan nedbringe gælden ved at betale penge ind på din prioritetskonto uden omkostninger. Du kan også hæve pengene igen som det passer dig, lige som på en kassekredit. Det giver en høj grad af fleksibilitet i din privatøkonomi. Har du brug for at købe en bil, kan du bare bruge dankortet hos forhandleren.

Prioritetslån fungerer bedst, hvis du har overskud i din økonomi, for så kan du bare afdrage gælden med dit månedlige overskud.

Kombiner realkreditlån med en boligkredit

Hvilken rente kan du få?

Husk, at når det gælder banklån, skal du være opmærksom på forskellen mellem den rente, du kan opnå i de forskellige banker. Renten på prioritetslån varierer pt. (maj 2024) fra 5 til 10 % eller endda mere nogle steder. Derfor skal du se dig for, og sammenligne forskellige muligheder, før du beslutter dig.

Du kan også vælge at få en uafhængig økonomisk rådgiver til at hjælpe dig med at finde de rigtige, der passer dig.

Relaterede Nyheder