fbpx
Trim dine faste udgifter

Trim dine faste udgifter

Spar tusindvis af kroner ved at tjekke dine faste udgifter. Se hvordan du kan spare på lån, forsikringer, internet og telefon, a-kasse og lønsikring samt investering i banken.

5 steder du kan spare

Det er altid en god ide med jævne mellemrum at tjekke familiens faste udgifter. Du kan med fordel begynde med disse 5:

1. Lån

Har du et realkreditlån med fast rente, bør rentesatsen ikke være højere end 2 %. Er renten variabel bør den være lavere, medmindre du har et gammelt F5-lån. Tjek også bidraget, det bør som hovedregel ikke være over 1 %-point.

Har du bank- og/eller forbrugslån, så afdrag så hurtigt som muligt. SU-lån er billige, så lad dem køre. Har du et andelsboliglån med en rente over 3 %, bør du presse banken til lavere rente eller skifte bank.

2. Forsikringer

Tjek priserne på dine forsikringer mindst én gang om året. Du kan ofte spare på især bilforsikringer samt ejendoms- og indboforsikringer. Har du mastercard følger rejseforsikring ofte med, så den kan du udelade af indboforsikringen.

Lav en oversigt over alle dine forsikringer med årlige præmier og dækninger, ring rundt til 3-4 selskaber og få tilbud. Tjek også via internettet: Find Forsikring, Samlino, Forsikringsguiden m.fl.

3. Internet og telefonudgifter

Konkurrencen er benhård på dette område, så et pristjek, kan nemt give dig både hurtigere internet og lavere udgifter. At skifte mobilteleselskab er let, mens det er mere besværligt med internetskifte, da det ofte kræver ny router, nye koder og roderi med ledninger, opsætning og risiko for lange opkald til kundeservice. Efter at YouSee har fjernet populære kanaler fra deres tv-pakker, bør du overveje streaming via f.eks. Apple Tv eller Cromecast.

4. A-kasse og lønsikring

Disse forsikringer giver dig en indkomst i en vis periode. Er du tæt på pensionsalderen, har job i en eftertragtet branche og har en stor opsparing i frie midler på mindst en halv til en hel million, kan du overveje helt at spare denne udgift.

Har du brug for a-kasse og lønsikring?

5. Investeringsudgifter i banken

Har du din pensionsordning i en pulje, og har du mere end 50.000 kr. stående, kan du med fordel træde ud af puljen og investere selv til den halve udgift. Besparelsen er mindst 0,5 % årligt.

Har du forskellige former for investeringsordninger, hvor banken placerer din langsigtede opsparing i værdipapirer, kan du med fordel selv gøre det og spare op til 1 % om året. For at komme godt i gang kan du få rådgivning fra en uafhængig rådgiver. Har du mod på det, kan du melde dig ind i Dansk Aktionærforening og lære dig selv at investere dine penge billigt.

Invester via eget depot i banken

Relaterede Nyheder