Uge 39 - 2018 

Danske Bank-aktien i stormvejr

Afsløringer om hvidvask har sendt Danske Bank-aktien ud i stormvejr. Retter Danske Bank-aktien sig igen? Skal du købe, holde eller sælge Danske Bank-aktier?

Danske Banks nedtur

Årsagen til Danske Bank-aktiens nedtur er naturligvis hvidvasksagen, men det er egentlig ligegyldigt for dig som investor. Her handler det om det fremtidige afkast. Når afkastet presses af kundeflugt, store bøder og besværlige konkurrencevilkår, reagerer finansmarkederne med at sende aktiekursen i bund

Strengt taget er det ikke korrekt at sige, at kursen er i bund, der er nemlig langt til bunden. I år er aktien faldet fra kurs 250 til 170. Det er trods alt et begrænset fald, der tyder på, at der stadig er en betydelig tro på, at ledelsen vil og kan rette op på deres fejl. Det er i øvrigt værd at lægge mærke til, at kursen på Danske Bank-aktien har været betydeligt længere nede, indenfor de seneste 5 år. I 2014 var kursen således 120.

Hvor stor er krisen?

Det store spørgsmål lige nu, er om Danske Bank er et særtilfælde, eller om problemet er generelt for hele banksektoren. Har eksempelvis Deutsche Bank, Barclays, Credit Agricole og andre banker rundt om i verden samme problemer med at styre, hvilke penge der står på deres bankkonti? Er det tilfældet vil den lille Danske Bank-krise få større konsekvenser for alle.

Vi ved, hvad der sker, når banksystemet er i tillidskrise, – likviditeten i markedet forsvinder, og alle taber – ikke mindst den almindelige dansker. I sidste ende betaler de mange, for fejl begået af de få.

Ingen kender bunden


Stormvejret mod Danske Bank-aktien vil nok fortsætte i den nærmeste fremtid, og det er et åbent spørgsmål, hvor langt ned kursen skal, inden den begynder at stiger igen.

 

Danske Bank-aktien falder fra marts til september 18

Har du Danske Bank-aktier, bør du overveje, om den stadig passer i din portefølje. Har du mange – måske for mange – Danske Bank-aktier, bør du rebalancere aktien, så risikoen bliver mere systematisk igen. Det vil sige, du bør sælge så mange af aktierne, at det ikke er et problem for dig, hvis aktien helt mister sin værdi.

Ingen kender Danske Bank-aktiens bund, så markedet er præget af uro, men det skal du ikke være nervøs for. Det er sket mange gange tidligere i historien. Eksempelvis da Volkswagen-aktien kom i stormvejr i 2015, fordi selskabet havde snydt med testdata for blandt andet brændstofforbruget. Volkswagen-aktiens voldsomme nedtur kan sammenlignes med dén Danske Bank-aktien er igennem i øjeblikket.

Sammenligningen er interessant, fordi Volkswagen-aktien ikke kom tilbage på samme niveau – ikke endnu i hvert fald. Den har taget permanent skade af den dårlige ledelse.

Volkswagen atkiekursen falder i 2015 og kommer ikke tilbage til samme niveau

Vær ikke bange for at tage tabet

Vær derfor ikke bange for at tage tabet på Danske Bank-aktien nu. Er bunden eksempelvis kurs 100, kan du købe igen, når stormvejret for aktien er forbi. Danske Bank-Aktien er gået fra at have porteføljepotentiale til at være noget for spekulanter.

Det mest sandsynlige er dog at aktien finder et nyt niveau, i løbet af det kommende halve år. Så du må gøre op med dig selv, om du vil være med på den rutsjebanetur.

Få uafhængig investeringsrådgivning om dine Danske Bank-aktier

sep 27th, 2018 |