fbpx
Et alternativ til negativ rente i banken

Et alternativ til negativ rente i banken

Ugens FiF. Danske realkreditobligationer er et alternativ til negativ rente i banken. Du får samme lave risiko med højere rente. Vælg likvide obligationer.

Overvej investering i obligationer

Bankerne har i disse dage travlt med at sænke renten på kontante indlån for private og erhvervsdrivende. Virksomheder risikerer nu negative renter på ned til minus 1,25 % p.a., mens privatpersoner slipper lidt billigere.

Er du på udkig efter et alternativ til indlån med negativ rente i banken uden væsentligt højere risiko, kan du overveje at investere i korte danske realkreditobligationer med en løbetid på 2-5 år. Den effektive rente på 2-årige obligationer er cirka -0,45 % om året, mens den er cirka -0,1 % på 5-årige obligationer.

Dermed er den effektive rente på realkreditobligationer negativ, men alligevel lidt højere, end du kan få på et indlån i banken. De er dog bedst egnet, hvis du skal placere penge i længere tid, fordi der er handelsomkostninger, og der desuden kan være depotgebyrer.

Få flere artikler som denne

Kan du lide denne artikel? Få vores gratis nyhedsbrev, FinansNYT. Hold dig orienteret om privatøkonomi, og få gode råd til at indrettet dig bedst muligt.

Vælg likvide obligationer

Når du køber obligationer, skal du være opmærksom på, at mange obligationer er meget illikvide – de handles sjældent. Du bør vælge de mest likvide obligationer og sikre, at du handler til en effektiv kurs. Det kan du tjekke på fondsbørsens hjemmeside www.nasdaqomxnordic.com,  hvor du kan se, hvilke kurser obligationen der er handlet til den seneste tid.

Danske obligationer er et sikkert kort i din portefølje

Relaterede Nyheder