fbpx
Skal du skifte bank nu?

Skal du skifte bank nu?

Ugens FiF. Måske skal du skifte bank nu? Er renten på lånet for høj? Betaler du for meget i omkostninger på investeringerne? Kan du få en bedre rente i en anden bank?

Gebyrer er ikke vigtige

Bankens gebyrer på at hæve og veksle, på depoter m.m. kan være irriterende, men de udgør faktisk en forsvindende lille del af de samlede omkostninger. I en normal økonomi bliver det sjældent til over 500 kr. årligt. Gebyrerne er ikke i sig selv grund nok til at skifte bank.

Dyre boliglån og forsikringer

Hvis du betaler over 6-8 % for et boliglån i banken, så kan du med stor sikkerhed få et bedre tilbud i en anden bank. Eller hvis du har dine forsikringer gennem banken og betaler over 20.000 kr. for typiske forsikringer (husforsikring, indbo, bilforsikring med kasko, rejseforsikring og ulykkesforsikringer) for en familie med to børn, så er det også et advarselstegn.

Bidragssatser på realkreditlån

Realkreditlån er normalt en stor udgift i den daglige økonomi, og der kan være forskelle i bidragssatser på de enkelte selskaber. Men det kan nemt koste 10.000 kr. at flytte til et andet realkreditselskab. Hvis du kun sparer 1.000 kr. om året, tager det lang tid at hente besparelsen ind igen. I den tidshorisont kan der være andre selskaber, der nu er blevet billigere. Flyt kun realkreditselskab, hvis dit realkreditlån ikke længere passer ind i din økonomi, og du alligevel skal omlægge lån.

Kan du omlægge realkreditlån og få en lavere bidragssats?

Investeringsomkostninger

De største udgifter forekommer dog, hvor de er mindst synlige, nemlig på investeringer i pensioner i banken. Hvis du betaler mere end 1 % i omkostninger om året, så skal du passe på, og se dig om efter billigere alternativer. I mange banker kommer du til at betale 1,5-2 % i omkostninger om året. Der bliver til 15-20.000 kr. hvert år for en million kr. i opsparing. Omkostningen stiger naturligvis, når opsparingen stiger.

Undgå unødvendige omkostninger når du investerer

Forhandle eller skifte bank

I januar måned fik du en årsopgørelse fra din bank. Brug den til at finde ud af, om det er på tide at skifte bank. Hvis dine omkostninger ligger højt, prøv først at forhandle med din bank. Hvis de ikke vil forhandle, bør du overveje at skifte bank.

Sådan forhandler du med banken

Relaterede Nyheder