Uge 22 - 2015 

Kan du omlægge realkreditlån og få en lavere bidragssats?

Ugens FiF. Er værdien af din bolig steget siden seneste vurdering, og har du afdraget på din gæld? Så din er din friværdi væsentligt højere end bare for to år siden. Kan du omlægge realkreditlån og få en lavere bidragssats?

Realkreditinstitutterne opgør bidragssatser på lån efter, hvor meget boligen er belånt. Satserne fastsættes ud fra om lånet udgør over eller under 80, 60 eller 40 % af den værdi selskabet antager, ejendommen umiddelbart kan sælges til.

Det spiller også ind, om du har afdrag på lånet eller ej. Er gælden højere end 80 % af husets værdi på et variabelt forrentet lån uden afdrag, så kan bidragssatsen komme over 1,5 % og dertil kommer rente og kursskæring ved rentetilpasning.

Kombiner realkreditlån med en boligkredit

Kan det betale sig at omlægge realkreditlån?

Er gælden faldet i forhold til husets værdi, så kan du muligvis få en lavere bidragssats, hvis du laver lånet om. I nogle tilfælde kan dét i sig selv være tilstrækkeligt grund til at omlægge, i andre tilfælde vil det alligevel være for dyrt, hvis du ikke skal omlægge af en anden grund.

Du kan henvende dig til dit realkreditselskab om bede om en vurdering af din lånesituation. Får du et tilbud på et nyt lån med en lavere bidragssats, kan du regne ud, om den lavere bidragssats kan betale for en omlægning inden for en rimelig tid. Især boliger i Københavnsområdet, hvor priserne er steget meget, kan det i mange tilfælde være en fordel.

Er din gæld blevet lav i forhold til værdien af huset, så kan du overveje at omlægge dit fastforrentede lån til et variabelt forrentet lån.  Det giver mening, hvis gælden er så lav, at en eventuel rentestigning kun får en marginal betydning for din økonomi.

Læs artiklen: Sådan vælger du det rigtige realkreditlån

 

Læs mere om omkostninger og omlægning af realkreditlån.

maj 28th, 2015 | Tags:, , ,