fbpx
Farvel til dobbelt skat af pensioner i Frankrig

Farvel til dobbelt skat af pensioner i Frankrig

Ny aftale betyder farvel til dobbelt skat af pensioner i Frankrig. Det vil hjælpe mange danske pensionister bosiddende i Frankrig.

Ny aftale hjælper pensionister i Frankrig

Drømmer du om at flytte til Sydfrankrig og leve af dine fornuftigt opsparede pensioner? Ny skatteaftale mellem Danmark og Frankrig gør det lettere at realisere din drøm.

Den nye skatteaftale mellem Danmark og Frankrig skal forhindre, at du bliver dobbeltbeskattet, hvis du som pensionist bor i Frankrig og får dine danske pensioner udbetalt dér.

En del pensionister har været i klemme siden 2008, hvor Danmark opsagde den seneste dobbeltbeskatningsoverenskomst. De har måtte kæmpe mod dobbelt beskatning og administrativt bøvl med at få den urimelige skat reduceret. Den manglende aftale gav Frankrig mulighed for at beskatte pensioner udbetalt fra Danmark, selvom der allerede var betalt skat i Danmark.

4 råd til en bedre pensionsopsparing

Slut med dobbelt skat

Fremover kan danske pensioner, som udbetales til pensionister, der bor i Frankrig, beskattes i Danmark. Der skal stadig betales fransk skat, men der tages højde for fransk skat ved opgørelsen af den danske skat.

Da skattesatsen i Frankrig er lavere end den danske, vil den danske stat få et større provenu fra aftalen. Samtidig fjerner aftalen den skattemæssige fordel ved at ved at flytte til Frankrig med sine pensioner, da de stadig vil blive beskattet i Danmark.

Det er planen, at den nye dobbeltbeskatningsaftale træder i kraft med virkning fra 1. januar 2023.

Skatteministeriets pressemeddelelse: Danmark og Frankrig indgår skatteaftale til fordel for borgere og virksomheder

Relaterede Nyheder