fbpx
Sådan skifter du bank

Sådan skifter du bank

Skifter du bank, kan du spare mange penge, og det er ikke så besværligt. Sådan skifter du bank: Kend din værdi, undersøg markedet og få tilbud fra flere banker.

Er du en god kunde for banken?

Inden du undersøger mulighederne for at skifte bank, bør du vurdere, om du er en god bankkunde. Det vil sige, om banken tjener gode penge på dig.

Har du ingen lån og kreditter, og er din opsparing placeret fornuftigt og langsigtet i værdipapirer, tjener banken ikke ret meget på dig. Derfor kan du heller ikke spare ret meget på at skifte bank. Vil du alligevel skifte bank, fordi du er utilfreds med din bankrådgiver, er det nemmere at bede om en ny rådgiver, eventuelt i en anden filial.

Har du derimod store lån og kreditter, realkreditlån og dertil stor pensionsopsparing i banken samt yderligere opsparing i værdipapirer, tjener banken godt på dig. Det gør dig til en attraktiv kunde, og du kan derfor med fordel undersøge bankmarkedet for bedre muligheder med jævne mellemrum.

Skal du skifte bank nu?

Tjek renter og gebyrer

Hvis du er en god kunde for banken, kan du begynde dine undersøgelser med at tjekke, hvad du betaler i renter og gebyrer i din nuværende bank. Det finder du i den senest årsopgørelse fra banken, som du modtager i e-Boks i januar måned. Rentesatser finder du under dine lån og kreditter i din netbank. Disse oplysninger tager du med til din nye bank, for sikre at den kan matche og forbedre disse.

Få tilbud fra andre banker

Undersøg herefter, hvilke andre banker, der er bedst på udvalgte rentesatser på dine lånetyper. Benyt et sammenligningssite som fx www.mybanker.dk. Tag kontakt til de banker, hvor du kan spare mest. Banken kreditvurderer dig, så det er ikke sikkert, at du kan opnå deres bedste rentesatser.

Sørg for at få tilbud fra mindst 2-3 banker, og bed om at de accepterer at betale alle omkostninger, som din nuværende bank opkræver, i forbindelse med et bankskifte.

Send en kort oversigt over din økonomi til den medarbejder, du har talt med. Send oplysninger om indkomster og udgifter, lån og opsparing, eventuelle realkreditlån, forsikringer og pensionsopsparing.

Når du har modtaget tilbud tilbage af de 2-3 banker, du har kontaktet, kan du tage stilling til, om du vil skifte bank, eller om du vil blive i din nuværende. Tager du imod et af tilbuddene, skal du sende en kopi af dit pas eller kørekort samt dit sundhedskort mm. til din nye bank.

Når du skifter bank

Selve bankskiftet kan godt være lidt besværligt, da du skal have nye betalings- og kreditkort. Dine automatiske betalinger skal overføres til den nye bank, og du får en ny NemKonto.

Processen er som regel på plads efter et par uger, medmindre, der er helt særlige forhold. Planlæg bankskiftet til umiddelbart efter den første i måneden, så der ikke går rod i betalingerne.

Når du får økonomisk rådgivning, vurderer vi på baggrund af vores kendskab til bankmarkedet, om du kan opnå en væsentlig besparelse ved at skifte bank, og hvilke banker du evt. bør få tilbud fra.

Sådan forhandler du med banken

Relaterede Nyheder