fbpx
Pas på stigende gebyrer

Pas på stigende gebyrer

Pas på stigende gebyrer i banker og finansielle tjenester. Det er en aktuel tendens senest med stigende gebyrer fra banker, Nets og MobilePay.

Pas på finansielle omkostninger

Det nye gebyr fra MobilePay er det seneste eksempel på, hvordan banker (og finansielle virksomheder som Nets) hæver priser og gebyrer Det sker, efter at priserne på andre områder er faldet til ro. Tal fra Danmarks Statistik viser at bankernes gebyrer er steget med 13,9 % på et år.

Du skal være særlig opmærksom på stigende omkostninger på to områder. Dels i forhold til betalingsmidler, hvor Nets, MobilePay og flere banker har hævet gebyrerne eller forsøger at lede kunderne over i dyrere alternativer.

Det andet og måske vigtigste område, hvor du skal være særlig opmærksom på omkostninger i den kommende tid, er i forhold til dine investeringer. Her kan bare 1 % i ekstra omkostninger få store konsekvenser for, hvor meget du har til dig selv, når pengene bliver udbetalt.

Priserne stiger mindre undtagen i banken – Finanshuset Fredensborg

Få flere artikler som denne

Kan du lide denne artikel? Få vores gratis nyhedsbrev, FinansNYT. Hold dig orienteret om privatøkonomi, og få gode råd til at indrettet dig bedst muligt.

Nyt gebyr for MobilePay

Fra 1. oktober træder MobilePay’s nye gebyrer i kraft for erhvervsdrivende, der bruger løsningen MyShop i deres butikker.

Den nye afregningsmetode for at modtage betalinger via MobilePay erstatter de hidtidige gebyrer med en afregning baseret på en procentdel af omsætningen.

Indtil d. 1. oktober kostede en transaktion på MyShop højst 0,75 kroner og ned til 0,30 kroner i gebyr – afhængig, hvor mange transaktioner en virksomhed har årligt. Desuden har der været en månedlig betaling på 49 kroner.

Fremover bliver det erstattet med ét samlet gebyr på 0,99 % af varens pris for erhvervskunder, der modtagere betalinger på MobilePay. Til gengæld er der ingen andre gebyrer – heller ikke ved oprettelse.

Højere omkostninger på betalingskort – Finanshuset Fredensborg

Rammer virksomheder hårdt

Det vil sænken omkostningen for nogle virksomheder med få transaktioner, mens det vil øge omkostningerne for andre, der har stor omsætning via mobilbetalinger.

Ifølge MobilePay falder omkostningerne for halvdelen af selskabets kunder, men samlet set øges virksomhedernes omkostninger ved at bruge tjenesten. MobilePay lægger ikke skjul på, at det handler om at øge indtjeningen og henviser til, at de bare gør det samme som alle andre på markedet.

Bankerne er blevet dyrere – Finanshuset Fredensborg

Den nye afregningspris rammer mange mindre virksomheder. Ifølge SMVdanmark vil omkostningerne ved brug af MobilePay blive op til tidoblet for mange små virksomheder. Brancheforeningen mener, at prisstigninger i den størrelse er urimelige i lyset af, at MobilePay er så dominerende på markedet.

Virksomhederne har reelt ingen alternativer til MobilePay, der for mange er et ”need to have” at kunne tilbyde kunder, der ellers vil gå andre steder hen.

Relaterede Nyheder