fbpx
Højere omkostninger på betalingskort

Højere omkostninger på betalingskort

Stigende kortgebyrer for at modtage betalinger via kreditkort rammer mange erhvervskunder, der får indløst kortbetalinger gennem Nets.

Nets hæver priserne

I slutningen af august varslede betalingsselskabet Nets prisstigninger på i gennemsnit ca. 20 % for en række kunder. For på cirka 10 % af kunderne, bliver prisen for at modtage Visa og Mastercard fordoblet. I øjeblikket betales der 0,45 % for indløsning af debetkort og 0,7 % for kreditkort. Fra d. 2. oktober opkræves der 1,05 % for begge typer kort.

Strid om skyld for prisstigninger

Nets begrundede prisstigningerne med stigende gebyrer fra de store internationale kortselskaber. Det forlyder nu, at begge de to store internationale kortselskaber Visa og Mastercard afviser, at deres priser er steget, eller at de har planer om, at det skal ske.

Nets udtaler, at prisstigningerne skyldes primært stigende omkostninger afledt af ”makroøkonomiske forhold”, men også fra stigende omkostninger til de internationale kortudbydere som Mastercard, Visa med flere. Nets nævner i den forbindelse 3 konkrete gebyrer, der er kommet til, eller som er øget de seneste par år, transmissionsgebyr, volumengebyr samt innovations-og markedsudviklingsgebyr.

Det er vanskeligt at afgøre, hvad der er op og ned i den sag, andet end at de finansielle omkostninger ved kortbetalinger er steget til ugunst for virksomhederne, og må vi gå ud fra, i sidste ende også dig som forbruger.

Forbrugerråd: Dyr investering via banken – Finanshuset Fredensborg

Survey – Er bankerne blevet for dyre?

Er det kun kortbetalinger, der er blevet dyrere det seneste år, eller gælder det også bankomkostninger generelt? Vi stillede læserne 4 spørgsmål deres oplevelse af om bankerne er blevet for dyre.

Relaterede Nyheder