fbpx
Ny mulighed for indefrysning af ejendomsskatter

Ny mulighed for indefrysning af ejendomsskatter

Nye og forventeligt højere ejendomsvurderinger giver mange pensionister ny mulighed for indefrysning af ejendomsskatter.

Sådan fungerer indefrysning af ejendomsskatter

At indefryse ejendomsskatten vil sige, at du via kommunen optager et lån til betaling af dine ejendomsskatter. Renten er i øjeblikket kun 1,53 % om året (2023) plus omkostninger til tinglysning mm.

Fordelen ved at indefryse ejendomsskatten er, at du låner billigt og sparer en udgift, og det giver dig muligheden for at øge dit forbrug eller at spare op. Lånet skal indfries, når ejendommen sælges, eller hvis foranstående gæld omlægges/forhøjes.

Du søger om indefrysning af ejendomsværdiskat via www.borger.dk. Har du både sommerhus og ejerbolig, kan du kun indefryse ejendomsskat i én af ejendommene.

Hvornår kan du indefryse din ejendomsskat?

Er du folkepensionist eller modtager efterløn, har du ret til at indefryse ejendomsskatten i helårsbolig eller sommerhus. Er I gift, er det tilstrækkeligt, at én af jer opfylder kriterierne.

Derudover skal der være friværdi i ejendommen inden for den seneste ejendomsvurdering, for at du kan få bevilliget lånet. Er den offentlige vurdering fx 1,5 mio. kr., og der er gæld for 1 mio., kan I indefryse op til 500.000 kr. i ejendomsskatter.

Nye ejendomsvurderinger give ny mulighed

De kommende år modtager alle boligejere nye ejendomsvurderinger, som generelt må forventes at være højere end seneste vurdering fra 2011. Det giver nogle boligejere en ny mulighed.

Har du i dag ikke mulighed for at indefryse ejendomsskatter på grund af lav offentlig vurdering og stor gæld i ejendommen, får du sandsynligvis bedre muligheder efter den nye ejendomsvurdering.

Indefrysning af ejendomsskat er for alle pensionister

Relaterede Nyheder