fbpx

Sådan forhandler du med banken

Er du træt af høje omkostninger i banken? Måske kan du forhandle dig til bedre vilkår? Der er tre ting du skal vide, inden du forhandler med banken. Se guiden, Sådan forhandler du med banken.

Er du ikke tilfreds med din bank, så undersøg, om der er en anden konkurrerende bank, der er interessant for dig. Et tilbud fra en anden bank kan hjælpe dig i forhandlingen med din nuværende bank. Men husk, at et bankskifte er besværligt, og at pris ikke altid er det vigtigste. Kvalitet i rådgivning, service, netbank eller andet kan tælle lige så meget i det lange løb.

3 ting du skal vide inden du forhandler med banken

Inden du forhandler med banken er der tre ting, du har brug for at vide.

  • Det første er, hvor god en kunde er du for banken. Som kunde banken i banken er din værdi lig med bankens muligheder for at tjene penge på dig og med så lille risiko som muligt.

Banken vurderer altså, hvor meget den kan tjene på dine behov for, lån, køb og salg af værdipapirer, netbank osv. Dette regnestykke, skal du påvirke ved en god forhandling. Har du brug for mange ydelser i banken, bør du forhandle dine priser og vilkår med banken.

  • Det andet, du har brug for at vide, er, hvor stor risiko du påfører banken. Har du lån i banken, så er din betalingsevne og dine muligheder for at stille sikkerhed i hus eller andet afgørende for, om du kan forhandle med banken.
  • For det tredje skal du undersøge priserne på markedet, inden du taler priser med din bank. Det er især godt at kende renten på markedets billigste lån, inden du begynder at forhandle.

Når du forhandler med banken, skal du koncentrere dig om de ydelser, hvor du har betalt meget. Det vil ofte være forhold som rentevilkår og omkostninger ved at handle værdipapirer.

Vær utro mod din bank

Guide: Sådan forhandler du godt i banken

Udgangspunktet er altså, at du gør dit hjemmearbejdet ordentligt inden du henvender dig i banken. Følg nedenstående handlingsplan:

  1. Kend din værdi som kunde
  2. Kend markedets priser
  3. Tag evt. tilbud hjem fra anden konkurrerende bank
  4. Sæt et mål op for, hvad du vil være tilfreds med – fokuser på dét, der er dyrest for dig
  5. Kontakt din bank – evt. med møde – og bed om et tilbud
  6. Spørg ind til, hvorfor du ikke kan få de laveste renter og bedste priser i markedet

Tjek mindst en gang om året, om du betaler for meget for dine lån, bankkonti, pensionsdepoter eller netbank. Du finder oplysningerne i din årsopgørelse du får fra banken i din e-boks efter nytår. Opgørelsen viser, hvor meget du har betalt for alle de ydelser, du har købt af banken seneste år, og hvilke rentevilkår du har for dine konti.

Husk, at selvom det er besværligt at skifte bank, så kan give dig årets bedste timeløn at gøre det. Det kan være meget dyrt for dig at være loyal over for din bank.

Sådan skifter du bank

Relaterede Nyheder