fbpx
3 grunde til at investere i en ejerbolig

3 grunde til at investere i en ejerbolig

Ejerboligen er en god investering. Investerer du tidligt med lang horisont kan det sænke risikoen i din økonomi. Se 3 grunde til at investere i en ejerbolig.

Ejerboligen er en god investering

Det har været en god forretning at eje sin bolig de seneste 30 år, hvor fast ejendom generelt er steget med mange hundrede procent. På trods af kriser som Kartoffelkuren, dotcom-krisen i 2000 og finanskrisen i 2008 er ejedomsmarkedet steget mere end inflationen.

Der findes naturligvis eksempler på det modsatte. Men indregner vi nytten af ejerboligen og tager højde for, at der alternativt skulle lejes noget tilsvarende, så har ganske få danske familier tabt på deres ejerbolig.

Køb ejerboligen tidligt

Danskerne generelt er blevet rigere, reallønnen er steget, og vi har fået flere penge mellem hænderne end nogensinde tidligere. Vi har større forbrug og opsparing at tage stilling til end tidligere generationer. Der til kommer, at vi må regne med at blive en del ældre end vores forældre og bedsteforældre.

Det er blevet vigtigere, hvordan du anbringer din opsparing, fordi din formue er større og fordi pensionsperioden er længere. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at du er opmærksom på dette allerede i en tidlig alder.

Når det gælder fast ejendom, er det vigtigt, at du investerer med lang tidshorisont. Jo tidligere du begynder desto bedre. Det er fristende at vente, for at investere, når priserne er lave, men i praksis er det svært at ramme bunden, og din nytte af ejendomskøbet falder, mens du venter. I en periode som nu med lav rente, kan billig finansiering give dig lav husleje mange år frem.

Køb bolig mens renten er lav

3 fordele ved at investere i en ejerbolig

  1. Fast ejendom har den fordel, at der er en lav korrelation med aktiemarkedet. Det betyder at fast ejendom ikke nødvendigvis, falder i værdi, når aktierne falder. Det er væsentligt i et længere perspektiv, for det betyder, at fast ejendom sænker risikoen i din formue uden at sænke dit forventede afkast.
  2. På samme måde er der oftest ikke nogen direkte sammenhæng mellem din lønindkomst og aktiemarkedet. Du får ikke lavere løn, fordi aktierne falder.
  3. Desuden er der en særlig lav beskatning af afkast på boliger – i langt de fleste tilfælde nul procent. Det øger sandsynligheden for et godt afkast sammenlignet med obligationer og aktier, der beskattes hårdere.

Derfor skal du sørge for at have fast ejendom det meste af dit liv, så længe du har en lang tidshorisont for din opsparing.

Relaterede Nyheder