fbpx
Danske aktier sætter rekord

Danske aktier sætter rekord

– det skal de jo en gang imellem

Danske aktier sætter rekord, men der er stor forskel på, hvordan de enkelte selskaber har klaret sig. Se hvilke selskaber klarede sig bedst og dårligst.

Det danske indeks OMX C25 med aktier fra de største danske selskaber satte i sidste uge ny rekord med højeste kurs nogensinde. Indekset er steget kraftigt med ganske få afbrydelser siden faldet i begyndelsen af coronakrisen i marts 2020, og kursen er næsten fordoblet siden.

Stor forskel på vindere og tabere

Udviklingen dækker dog over store forskelle, så det er ikke lige meget, hvilke aktier fra indekset, du har haft i porteføljen. Som det fremgår af figuren herunder, er topscoreren Demant steget med 60 % mens bundproppen Ørsted er faldet med 24,6 % i løbet af i år. Samlet er indekset steget med 15,5 %.

Vær dog opmærksom på, at kurserne på aktier stiger og falder hele tiden, så forholdet mellem selskaberne kan være den omvendte om 6 måneder. Derfor er det vigtigere for dig at sprede din portefølje end at gå efter topscoreren hele tiden. Er Demant topscorer eller bundprop om 6 måneder? Lige nu er aktien steget, men måske skuffer den investorerne.

Når oversigten over de danske C25-aktier alligevel er interessant, der det fordi den viser, hvor stor forskel, der er på top og bund, og hvor meget det betyder, at være ude af markedet bare i kort tid.

Vi bringer en opdateret oversigt over C25-aktierne i de kommende måneder. Hvem bliver vindere og tabere næste gang oversigten kommer ultimo september?

Derfor skal du investere i aktier

Relaterede Nyheder