fbpx

Har du for mange danske aktier i porteføljen?

Ugens FiF. Tjek om du har for mange danske aktier i porteføljen. Er din risikospredning stadig god nok? Tilpas risiko, når du alligevel geninvesterer udbytter.

Som nævnt i sidste uges FinansNYT er det tid til at overveje, hvordan du geninvesterer udbytter fra aktier og investeringsforeninger. Det er en god anledning til at tjekke, om du har den rigtige spredning af risiko i porteføljen.

Mange investorer har i løbet af de senere år fået en væsentlig overvægt af danske aktier. Der kan være mange årsager til dette. Det kan eksempelvis føles tryggere og mere interessant at investere i kendte og lokale danske virksomheder.

Der er ingen gylden regel om, hvor stor en andel danske aktier du bør have i porteføljen. Det afhænger i høj grad af dine individuelle forhold som formue, risiko, skat, omkostninger m.fl.

Det kan fx være hensigtsmæssigt med en stor andel danske aktier i en portefølje i frie midler, mens andelen af danske aktier bør være mindre i pensionsportefølje og virksomhedsmidler.

Så, når du alligevel skal geninvestere udbytter, så grib chancen og tjek, om du har den rigtige spredning af risiko i porteføljen.

Sådan bevarer du den rigtige risiko i porteføljen

Relaterede Nyheder