Har du for stor risiko i porteføljen?

Der har været uro på de aktiemarkedet i de første uger af det nye år. Det bekymrer mange private opsparere og investorer. Har du for stor risiko i porteføljen?

De seneste tumulter på aktiebørserne verden over kommer efter en lang periode med en positiv udvikling i aktiekurserne. Særligt 2015 var et jubelår med meget store afkast for danske investorer. Tiderne har været så gode, at mange investorer har glemt, at aktier både kan stige og falde meget på kort tid.

Få ro i maven når aktierne falder

Normale udsving i aktiekurserne

De udsving i aktiekurserne, vi har set i de første uger af 2016, er i virkeligheden helt normale. Det er normalt at aktiekurser svinger meget, og det er faktisk derfor, at aktier på længere sigt giver et højere afkast end eksempelvis obligationer. Du kan ikke få både stabile kurser og højt afkast.

Har du for stor risiko i porteføljen?

Hold fast i din investeringsstrategi

Det er i urolige tider, som dem vi oplever i øjeblikket, at værdien af en god langsigtet investeringsstrategi viser sig. Har du en klar strategi for dine investeringer, bør du holde fast i den. Det værst tænkelige tidspunkt at ændre din strategi er efter store fald, fordi markedet ofte overreagerer.

Tvært imod er det efter store stigninger i aktiekurserne, at du skal overveje om, nogle papirer er kommet til at fylde for meget i porteføljen, og om du skal justerer din risiko ved at sælge ud af disse.

Husk at rebalancere porteføljen

Relaterede Nyheder