fbpx

Husk omkostninger og kursrisiko når du investerer i obligationer

Ugens FiF. Mange overser risikoen for negativt afkast på obligationer. Vær opmærksom på dine investeringsomkostninger. Regn ikke med, at de seneste års afkast på obligationer fortsætter. Vær derfor opmærksom på omkostninger og kursrisiko når du investerer i obligationer.

Det har længe været god latin at have en stor andel danske obligationer fx statsobligationer eller realkreditobligationer i opsparingen i frie midler eller pension.

Der er dog mange, der overser risikoen for at få et negativt afkast på obligationer med det nuværende meget lave renteniveau. I den nuværende situation ender du nemt med et negativt afkast efter omkostninger og inflation, hvis du placerer i obligationer med lav risiko.

12 anbefalinger om investering i obligationer

I denne situation, hvor afkastet er negativt eller tæt på nul, er det vigtigere end nogensinde, at du minimerer dine investeringsomkostninger. Du skal også huske på, at jo længere løbetid du vælger på obligationerne, desto større er din risiko for et kurstab ved en evt. rentestigning i fremtiden.

De seneste mange år har faldet i renten medført et fornuftigt afkast på obligationer. Det kan du ikke regne med fortsætter i de kommende år.

Få hjælp til at indrette dine investeringer bedst muligt

Relaterede Nyheder