fbpx

Selvstændig – husk tab af erhvervsevne-forsikring

Selvstændige kan med fordel af fravælge pensionsindbetalinger i perioder, men behold din ulykkes- og tab af erhvervsevne-forsikring. Det kan blive fatalt at stå uden forsikringer.

De fleste arbejdsgivere tilbyder en firmapensionsaftale til deres ansatte. Den mulighed har du typisk ikke som selvstændig.

Der kan være meget, der taler for at beholde midler i virksomheden frem for at binde dem i en pensionsordning – ikke mindst i opstartsfasen. Mange selvstændige glemmer dog, at der ofte er en række vigtige forsikringer knyttet til en firmapensionsaftale. Det kan fx være ulykkes- og tab af erhvervsevne-forsikringer. For mange selvstændige er disse forsikringer vigtigere, end selve pensionsopsparingen.

Din arbejdsevne er et af dine vigtigste økonomiske aktiver, hvad enten du er ansat eller selvstændig. Risikoen for, at du kommer galt afsted på grund af sygdom eller ulykke gennem et langt arbejdsliv er sandsynligvis højere end du tror. Der er stor forskel på risikoen alt efter faggruppe. For nogle ligger andelen helt nede på 2 %, mens den for andre kan være helt oppe på 20%.

Er du uheldig, kan det betyde økonomisk ruin, hvis du ikke har de rigtige ulykkes- og tab af erhvervsevne-forsikringer.

Der kan være stor forskel på priserne på ellers næsten identiske forsikringer, så det er vigtigt at have et godt kendskab til markedet og de forskellige produkter. Derfor kan det ofte svare sig at få rådgivning fra en uafhængig rådgiver.

Få uafhængig rådgivning om pension og forsikringsdækninger

Relaterede Nyheder