fbpx

Skal du stadig investere i obligationer?

Har du en del af din opsparing i danske realkreditobligationer? Du risikerer en lav forrentning eller i værste fald et negativt afkast. Skal du stadig investere i obligationer?

I mange år har det været god latin, at investere i obligationer. Rigtig mange placere en del af opsparingen i danske realkreditobligationer. De senere år har danske obligationer i forhold til risikoen givet et ganske pænt afkast. En stor del af afkastet skyldes imidlertid kursstigninger som følge af faldet i renten.

12 anbefalinger om investering i obligationer

Lave renter på obligationer

Udviklingen betyder, at investorer på de konverterbare obligationer hvert kvartal oplever ganske store udtræk, på baggrund af boligejernes konverteringsret. Disse udtræk sker til kurs 100, frem for markedskursen på eksempelvis kurs 104. Det medfører at investorerne pt. får en langt lavere forrentning end den påtrykte kuponrente.

Derfor har obligationsejerne fremover udsigt til en meget lav forrentning eller i værste fald et negativt afkast, hvis eller når renten stiger på et tidspunkt. Det er derfor en god ide at gennemgå din obligationsbeholdning og overveje eventuelt at placere i andre papirer.

Husk omkostninger og kursrisiko når du investerer i obligationer

Pas på omkostningerne

Det nuværende meget lave renteniveau gør det vigtigere end nogensinde, at du holder skarpt øje med dine investeringsomkostninger.

I Finanshuset i Fredensborg møder vi ofte kunder, som har ønsket en lav risiko i deres investeringer i banken. Banken har så anbefalet, at en stor del af midlerne bliver placeret i deres egne investeringsforeninger med korte danske obligationer.

Renten på de underliggende obligationer i en sådan investeringsforening har pt. en effektiv rente på mellem minus 0,5 % og op til højst plus 0,5 %. Samtidig ligger omkostningerne ofte ligger på mindst 0,5 % p.a. Det betyder at du som investor med stor sandsynlighed får et negativt afkast fremover, mens banken derimod har en sikker indtjening.

Undgå obligationer i investeringsforeninger

Få mere ud af at investere i obligationer

Vil du undgå dette så ring til din uafhængige rådgiver og få ham til at gennemgå dine placeringer. Har du ikke en uafhængig økonomisk rådgiver, kan bestille en uforpligtende samtale med en rådgiver her.

Relaterede Nyheder