fbpx

Syv anbefalinger om aktieinvesteringer

Syv anbefalinger om aktieinvesteringer fra en række eksperter. Overholder du alle syv anbefalinger?

Anbefalingerne er en del af en rapport udarbejdet for Penge- og Pensionspanelet, som er placeret i Finanstilsynet. Bag de syv anbefalinger står professorerne Tom Engsted fra Århus Universitet, Michael Møller fra CBS og direktør Bjarne Graven Larsen fra FIH Erhvervsbank.

Tre trin til et godt afkast

De syv anbefalinger om aktieinvesteringer:

  1. Få overblik over din økonomi. Køb kun aktier, hvis investeringerne på sigt forventes at overstige 100.000 kr. Køb kun, hvis du har tilbagebetalt gæld, og hvis du ikke skal bruge pengene inden for en kortere årrække.
  2. Tro ikke, at du og din rådgiver er smartere end de andre aktører på markedet.
  3. Pas på dit spillergen. Lad være med at spille med din langsigtede investering.
  4. Hold omkostningerne nede, fx handelsomkostningerne. Køb aktier direkte via netbank og ikke gennem investeringsforeninger. Køb for mindst 20.000 kr. ad gangen.
  5. Køb og behold. En passiv investeringsstrategi giver i længden et bedre afkast end en aktiv.
  6. Spred risikoen, men hold dig til danske aktier. En portefølje bestående af 15-20 aktier fra større børsnoterede danske selskaber passer de fleste.
  7. Hvis du investerer gennem investeringsforeninger, så vælg en global passiv afdeling i stedet for en specialafdeling. Se ikke på det historiske afkast, men omkostninger.

3 tips til et godt afkast på din investering

Overholder du de syv anbefalinger?

Finanshuset i Fredensborg hilser Finanstilsynets rapport velkommen, fordi den sætter fokus på vigtige problemstillinger inden for aktieinvesteringer. Den bekræfter desuden fokus i vores rådgivning. I FinansNyt uge 3 har vi bl.a. skrevet om, hvor meget de store omkostninger i de aktive investeringsforeninger betyder for pensionsordningen.

På et punkt (anbefaling 6 om at sprede risiko) mener vi dog, at du kan tillade dig lidt mere spredning end angivet, men ellers er vi principielt enige i anbefalingerne.

Prøv selv at gennemgå dine pensionsordninger, frie midler og anden opsparing fx i eget selskab og se, om du overholder de syv anbefalinger om aktieinvesteringer.

Få mere ud af dine investeringer med uvildig investeringsrådgivning.

Relaterede Nyheder