fbpx

Vær ikke bange for tab på aktier

Tab på aktier har været omfattende de første måneder af 2018. Overvejer du at sælge ud af dine aktier? Tøver du med at tage tabet hjem? Hvorfor vente?

Aktiekurserne har i 2018 levet op til det klassiske billede med aktiemarkedet som en rutsjebane. Derfor har mange investorer og pensionsopsparere aktier i porteføljen, der har givet tab i de seneste måneder.

Selvom markedet løbende retter sig, sker det ikke for nogle aktier, fordi forventningerne til overskuddet i disse selskaber varigt har ændret sig. Disse aktier vil lang tid frem vise et tab, derfor har mange svært ved at få sig selv til at sælge ud af dem.

Rebalancering af porteføljen

Rent psykologisk er det lettere at sælge aktier med gevinst, end at sælge aktier med tab. Det er bare ikke rationelt. Som investor må du erkende, at nogle aktier aldrig giver gevinst, og at det derfor er bedre at sælge, inden de giver endnu større tab.

Alternativet er, at du køber op af aktien. Det gør gevinsten større, hvis den stiger senere hen. Denne strategi for at vedligeholde porteføljen hedder løbende rebalancering af risikoen.

Sådan bevarer du den rigtige risiko i porteføljen

Novo-aktier på rutsjetur

Novo Nordisk-aktien er et godt eksempel på en aktie, hvor løbende rebalancering med både køb og salg har været nødvendig de seneste år.

Se hvordan Novo Nordisk-aktien har udviklet sig

Kursen er steget gennem lang tid, og Novo-aktien er derfor kommet til at fylde alt for meget i porteføljen hos mange investorer. Når aktier generelt og Novo aktien i særdeleshed falder, rammer det porteføljen hårdt og gør ekstra ondt. Det er ikke rart at miste penge, du tror er tjent.

Skal du sælge dine Novo Nordisk-aktier nu?

Tag tabet hjem

Du må derfor ikke være bange for at tage dine tab hjem. Der er ikke mere ”kurspotentiale” i en aktie, der er faldet meget end i en aktie, der er steget meget. Markedsprisen udtrykt gennem kursen er altid den rigtige og udtrykker forventningerne til det fremtidige overskud i selskabet.

Relaterede Nyheder