fbpx
Aflyste flyrejser under corona

Aflyste flyrejser under corona

Har du ret til refusion af billetter ved afbestilling af rejser på grund af Corona? Afgørelser viser nogle ting, du skal være opmærksom på.

Refusion for aflyste rejser

50 sager i forbrugerklagenævnet om aflyste og forsinkede flyrejser er nu endelig afsluttet. 4 af sagerne, hvor forbrugere selv havde aflyst deres rejse, er principielle, og kan danne grundlag for andre sager.

I en sag fik en forbruger medhold i at have ret til at få udbetalt værdien af en voucher, som vedkommende i første omgang havde takket ja til, da flyselskabet havde ændret rejsetiden pga. coronasituationen.

Råd om bestilling af rejser til udlandet

I en anden sag fik en klager medhold i at have ret til refusion af flybilletter efter at have afbestilt, selvom rejsen ikke var aflyst. I afgørelsen lagde nævnet vægt på at selskabet via mail og website havde givet forbrugeren det indtryk, at hendes flyvning var blevet aflyst.

Få pengene tilbage for din aflyste rejse

I to andre sager havde forbrugere aflyst rejser med billetter, der ikke var refunderbare, medmindre der var tale om force majeure. Her fik klagerne ikke medhold i at have ret til refusion bl.a. med baggrund i at Udenrigsministeriet ikke frarådede rejser til destinationen, på det tidspunkt rejsen blev aflyst.

Læs mere om afgørelserne i artiklen på forbrug.dk:

Forbrugerklagenævnet afgør sager om aflyste flyrejser under corona

Relaterede Nyheder