fbpx
Hold din privatøkonomi i topform

Hold din privatøkonomi i topform

Hold din privatøkonomi i topform med en privatøkonomisk opgavekalender. Få 4 opgaver hver måned i løbet af året, og få mest muligt ud af din økonomi.

Mange små opgaver i privatøkonomien

Vil du holde din økonomi i topform, er det vigtigt at passe de mange små opgaver, der er i din økonomi i løbet af året. Det tager lidt tid, men det er ulejligheden værd, hvis du bruger tiden på de rigtige ting. En praktisk tilgang er at bryde arbejdet op i mindre delopgaver, som du kan udføre i løbet af året.

Nogle opgaver tager lang tid, andre gange kan du klare det med nogle enkelte tryk på tastaturet. Som regel kan du dog hente en meget høj timeløn, for den tid du bruger. Det er vigtigt, at du løser dine opgaver løbende og med passende mellemrum dvs. mindst en gang om året.

Her er 3 eksempler på opgaver, der kan være med til at holde din økonomi i topform.

1.     Tjek din forskudsskat

Den første opgave er at sørge for, at din forskudsskat er korrekt. Tjek dine tal i forskudsregistreringen på www.skat.dk for at sikre, at du ikke kommer til at skylde penge i skat. Er din forskudsregistrering forkert, kommer du nemt til at bruge skattepenge til andre formål, fordi din nettoløn er for høj.

Du bør tjekke din forskudsskat et par gange om året, eller hver gang du eksempelvis oplever ændringer i indkomst, rentefradrag eller pensionsindbetalinger. Og tjek lige, mens du er i gang, at alle dine fradrag er angivet korrekt.

Tjekliste til forskudsopgørelsen 2023 – Finanshuset Fredensborg

2.     Tjek dine omkostninger i banken

Hvor meget betaler du for dine ydelser i banken? Hvert år i januar får du en årsopgørelse fra din bank. Her kan du se, hvor meget du betaler for de ydelser, du får i banken i løbet af året. Det er især vigtigt at tjekke renteudgifter og indlånsaftaler.

Har du mange forskellige konti i banken, mister du let overblikket. Der kan let opstå situationer, hvor du betaler for meget på lån og kassekredit, mens du har penge, der slet ikke forrentes på dine indlån. Du kan forbedre dit overblik og spare renteudgifter ved at flytte om på dine penge og sløjfe unødvendige konti.

Tjek dine omkostninger i banken – Finanshuset Fredensborg

3.     Tjek dine pensioner

Det er vigtigt for dig at vide, om du betaler for meget for dine pensionsordninger. Det er forholdsvis let at få et hurtigt svar på dette, men det er straks sværere at få et præcist svar.

Det hurtige svar er, at betaler du mere end 0,5 % om året for din pensionsordning, kan du med sikkerhed få det billigere et andet sted.

Selv ret beskedne unødvendige ekstraomkostninger kan få stor betydning for dine udbetalinger som pensionist. Omkostninger slår nemlig igennem med renters rente i dine pensioner. Derfor bør du mindst en gang om året sikre dig, at du ikke betaler mere end 0,5 % om året i omkostninger på dine pensionsordninger.

Når det kan være svært at sige præcist, om omkostningerne er for høje i en pensionsordning, skyldes det, at der er så mange forskellige slags omkostninger. Er du i tvivl om hvor meget du betaler i omkostninger på din pensionsopsparing, kan du skrive til din bank eller dit pensionsselskab og spørge. Viser det sig, at du betaler for meget, og er du ikke bundet i en bestemt ordning, bør du ændre ordningen.

Det kan være besværligt at flytte din pensionsordning, hvis der er forsikringsdækninger knyttet til ordningen, men gør det alligevel. Og husk nogle gange behøver forsikring og opsparing ikke at være i samme selskab.

Få din uafhængige økonomiske rådgiver til at tjekke, om du betaler for høje omkostninger i dine pensionsordninger.

Tid til at tjekke dine pensioner – Finanshuset Fredensborg

Sådan holder du din økonomi i topform

Der er mange andre ting, du kan gøre, for at få mest mulig ud af din økonomi. For at huske det hele kan du bruge vores privatøkonomiske opgavekalender, der viser dig, hvilke opgaver, du kan gøre hvornår i løbet af året.

Du får 4 privatøkonomiske opgaver hver måned i året, der gør din privatøkonomi bedre. Opgaverne falder inden for kategorierne: Opgørelser, forbrug og rådighedsbeløb, opsparing og pensioner, bolig, sommerhus, bil mv.

På den måde holder du din økonomi i topform ved at bruge noget tid hver måned i året.

Få privatøkonomisk opgavekalender i FinansNYT

Tilmeld dig FinansNYT, når du bestiller din privatøkonomiske opgavekalender og få glæde af de mange fordele, du får ved at abonnere på vores nyhedsbrev FinansNYT. Du får bl.a.:

  • Seneste udgave af den privatøkonomiske opgavekalender hvert år.
  • Aktuelle artikler om emner, der påvirker din privatøkonomi som formue, investering, pension, boligøkonomi og realkredit, økonomisk planlægning og budget og meget mere.
  • Ugens FiF – et godt råd til at forbedre din økonomi hver uge.
  • Vores budgetskema, der beregner dit rådighedsbeløb.
Relaterede Nyheder