fbpx

Private banking er dyr for din formue

Private banking er dyr for din formue, fordi unødvendige omkostningerne æder dit afkast. Undgå unødvendige omkostninger og få et bedre afkast på lang sigt.

Private banking er en ordning, hvor du blandt andet giver banken lov til at forvalte din opsparing samt købe og sælge værdipapirer på dine vegne. Det kan være dine penge i pensionsordninger, frie midler eller selskabsmidler. Omkostningerne er dog typisk de samme uanset, hvordan pengene er placeret.

Høje omkostninger på private banking

De samlede omkostninger til private banking ligger normalt på ca. 2 % om året, men de er ofte endnu højere. Du skal betale 0,5-1,5 % i startomkostninger på selve aftalen som provision til banken. Hertil kommer handelsomkostninger og evt. kursskæring, omkostninger til risikoafdækning samt omkostninger i investeringsforeninger, der betaler henvisningsprovision til banken.

Der kan være stor forskel på, hvordan omkostningerne beregnes i de enkelte banker, så hvis du absolut vil have private banking, så vælg din bank med omhu.

Så dyr er formuepleje i banken

Hvem vinder på private banking?

Risikoen i finansmarkederne er høj i øjeblikket. Det ved investorerne, og det ved bankerne. Derfor tjener bankerne på at sælge risikoafdækning, eller de forsøger at sælge produkter med ”højt afkast og lille risiko”. Det sidste findes ikke, men det er der ingen, der lægger mærke til i et marked, hvor det er umuligt at få et afkast uden risiko. Salg af private banking-aftaler er blevet en af de vigtigste indtjeningskilder i bankerne, især fordi indtjeningen fra rentemarginalen er presset i bund.

Den lave risikofri rente betyder, at det er særligt vigtigt, at du minimerer dine finansielle omkostninger. Når det er svært eller umuligt at få et afkast uden at have en vis risiko, så betyder omkostninger mere for et i forvejen presset afkast.

Derfor er private banking-aftaler som hovedregel kun en god forretning for bankerne. Som opsparer og bankkunde, skal du være yderst forsigtig med private banking – den eneste sikre vinder er banken.

Drop private banking og få et bedre afkast

Jeg vil derfor anbefale dig at undgå private banking, formuepleje og lignende ordninger i banker og hos formueforvaltere og pensionsmæglere. Benyt i stedet en langsigtet strategi med passivt forvaltede investeringsforeninger eller ETF’er for at nedbringe omkostningerne.

På den måde kan du få dine omkostninger helt ned under 0,5 % om året og i nogle tilfælde endnu lavere. Det har med stor sandsynlighed en bedre effekt på dit langsigtede afkast og formue end nogen private banking-ordning.

Hør om dine alternativer til private banking

Få en vurdering af, om du betaler udnødvendigt høje omkostninger, og hvilke alternativer du har til en formueplejeaftale i banken.

[contact-form-7 id=”12945″ title=”Kampagne – investering_uden_formuepleje”]

Relaterede Nyheder