fbpx
Afgiftspantebrev sparer stempelafgiften på nyt lån

Afgiftspantebrev sparer stempelafgiften på nyt lån

Ugens FiF. Husk at bede om et afgiftspantebrev, når du indfrier et realkreditlån. Det kan spare dig for stempelafgift, hvis du får brug for at låne igen.

Tænk dig om når du indfrier lån

Har du løbende opsparing i økonomien, eller har du fx fået en stor kontant udbetaling ved arv eller en sum-udbetaling fra en pension, er det værd at overveje, om du kan indfri noget af din gæld.

Når du afdrager gæld, er det godt at være opmærksom på, om du evt. senere hen kan få brug for at låne igen. Har du først indfriet dit gamle lån, må du nemlig betale en ny stempelafgift igen, hvis du skal optage et nyt lån.

Derfor skal du have 40 % gæld i boligen – Finanshuset Fredensborg

Det kan hurtigt løbe op. Afgiften for tinglysning af et pantebrev beregnes som 1,5 % af det oprindelige lånebeløb (hovedstolen) plus en fast afgift på 1.660 kr. Har du eksempelvis oprindeligt optaget et lån på 1.000.000 kr. kan det løbe op i 15.000 kr.

Spar tinglysningsafgift på nyt lån

Du kan dog spare omkostningerne til at optage et nyt lån, hvis du beder om, at der udarbejdes et afgiftspantebrev, i forbindelse med du indfrier dit gamle lån.

På den måde har du sparet 15.000 kr., men husk, hvis du ikke beder om et afgiftspantebrev, mister du i praksis stempelafgiften.

Det rigtige realkreditlån for dig – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder